понеділок, 25 березня 2019 17:13

Фурсівська ОТГ отримала спецавто для перевезень людей з інвалідністю

Фурсівська ОТГ отримала спецавто для перевезень людей з інвалідністю
15 територіальних громад отримали спеціальні авто для створення служби перевезень людей з інвалідністю. Фото: Фурсівська ОТГ

Фурсівська громада отримала від Міністерства соціальної політики спеціально обладнаний автомобіль марки KrASZ, базова модель YDCT52 2019 року випуску. Документи особисто вручав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 22 березня в Києві.

Транспорт укомплектований підйомником. Є 6 місць, 2 з яких для інвалідних візків та дітей, які мають порушення опорно-рухового апарату. Автомобіль коштує більше 1 млн гривень.

"Соцвідділ Фурсівської ОТГ 2018 року подав на конкурс документи на отримання спецтранспорту. Він призначений для перевезення осіб з інвалідністю та дітей, які мають порушення опорно-рухового апарату - "соціальне таксі", - говорить голова Фурсівської ОТГ Микола Фурсенко, 71 рік. - Пройшли відбір. Автомобілі вручили 15 територіальним громадам".

Торік Міністерство соціальної політики впровадило програму, яка стимулюватиме територіальні громади створювати служби перевезень людей з інвалідністю. Вони дозволяють людям з обмеженими можливостями пересування забезпечити доступ до інфраструктури, медичних закладів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлять генплани 59 сіл Білоцерківського району

Для участі у програмі потрібне рішення органу місцевого самоврядування про створення служби перевезень. Звернення із заявою та відповідними документами подають щороку до 1 квітня. А також мають бути кошти на утримання такої служби, що виділятимуть із місцевого бюджету.

"У Фурсівській громаді 10 500 жителів. Більше 100 із них - лежачі. Нам такий транспорт необхідний і ми його отримали, - каже Микола Фурсенко. - Тепер завдання - збудувати нову медамбулаторію. Уже пройшов тендер, переможця ще остаточно не визначили".

В українців можуть забрати субсидію, якщо заборгованість по комуналці перевищить 340 гривень за місяць. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Зараз ви читаєте новину «Фурсівська ОТГ отримала спецавто для перевезень людей з інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають