Ексклюзиви
четвер, 08 серпня 2019 10:20

Дочка відгамселила рідну матір - врятували випадкові свідки

Дочка відгамселила рідну матір - врятували випадкові свідки
82-річна Євдокія Година з Полтавського району сидить біля паркану будинку своєї доньки, на знущання якої скаржиться поліції. Фото: Ольга Стенько

7 серпня в селі Розсошенці Полтаського району 60-річна місцева мешканка побила рідну матір. Літній жінці стало зле, випадкові свідки викликали для неї лікарів, для кривдниці - поліцію.

Кореспонденту "Газети" свідки подій і сама жертва домашнього насильства розповіли подробиці.

Постраждала - 82-річна Євдокія Година. Вона тікала з будінку, де живе з донькою та її чоловіком, на вулицю - п'яна донька била матір кулаками по голові. Але 60-річна Олена не заспокоїлася - побігла слідом на подвір'я сусіднього багатоквартирного будинку.

"Я знімала білизну на балконі. Почула шум біля сусіднього під'їзду. Визирнула, а там жінка з сусіднього будинку ображала і тягла в інший двір свою матір. Я зробила зауваження, а вона вилаялася і сказала, що мене це теж чекає від моєї дитини. Доки я віднесла білизну в кімнату, та жінка почала бити матір кулаками по голові. Я закричала, вибігла у двір і викликала поліцію. Та жінка розвернулася і пішла. Я виміряла старенькій тиск, був 240. Дали їй ліки, бо скаржилася на задишку і біль у грудях", - розповіла місцева мешканка Марія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина звинувачує Юрія Смоленського у знущаннях

Поліцейські викликали "швидку". Медики забрали Євдокію Годину до лікарні на обстеження. Там при огляді виявили гематому та забої м'яких тканин грудної клітини й голови. І відпустили додому.

"В неї не вистачало грошей на таксі, було лише 55 гривень. А водій назвав ціну 74 гривні. То медсестричка з лікарні добавила цій бабусі грошей. Отак таксі її й привезло додому", - розповідає ще один свідок подій, Катерина, яка працює в магазині поряд із будинком.

Поки Євдокію Олексіївну оглядали лікарі та відправляли додому, повернулася з Полтавського райвідділку поліції і її кривдниця. Досі в стані алкогольного сп'яніння, але роздратована. Її поліціянти відпустили, оскільки не мають права тримати більше 3 год. Зафіксували, що п'яна, але нічого не могли зробити.

"Дочка сказала мені, щоб і не думала приходити додому, навіть за таблетками - не пустить. Щоб я ночувала, де хочу. А я й не піду туди - боюся. Там зять удома, а вони мене часто б'ють", - пояснила Євдокія Година.

Сусіди розповіли, що бачили цю жінку з синцями і вона неодноразово заявляла про насильство над нею з боку рідних.

Зять Сергій розповів, що нічого не знає про побиття. Був на роботі. Каже, ніхто його тещу ніколи не чіпав - мовляв, вона сама погано поводиться і присіпується та придумує. Наявність синців не коментує.

Євдокія Олексіївна просиділа на лавці біля чужого будинку до вечора. Люди підтримували її, як могли - підгодували, напоїли чаєм. Зверталися до кількох депутатів Щербанівської ОТГ, але відповіді не отримали.

Увечері за сприяння поліції жінку тимчасово направили до Полтавського кризового центру для жінок та дітей БО "Світло наді". Там з нею працюватимуть соцпрацівники, психологи та юристи. Правоохоронці відкрили провадження й проведуть перевірку фактів домашнього насильства та завдання тілесних ушкоджень.

11 січня набрали чинності зміни до Кримінального кодексу, що посилюють відповідальність за домашнє та сексуальне насильство. Раніше домашнім насильством вважали інциденти в подружжі, тепер — і між колишніми чоловіком і дружиною, парою в цивільному шлюбі. Кривдниками можуть визнати прийомних батьків, братів, сестер, опікунів, дядьків, тіток, племінників, діда, бабу.

Зараз ви читаєте новину «Дочка відгамселила рідну матір - врятували випадкові свідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають