субота, 26 січня 2019 12:21

До лікаря можна записатися онлайн

До лікаря можна записатися онлайн
До лікаря в районі можна записатися онлайн. Фото: vz.kiev.ua

Пацієнти Полтавського району можуть записатися до лікарів 24 амбулаторій через смартфон чи комп'ютер.

Про це кореспонденту "Газети" розповіли медики району.

Щоб працювати в системі, необхідно авторизуватися, ввівши номер мобільного телефону і код доступу. Інновацію впровадив Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги. Обрали інформаційну систему "Поліклініка без черг". Проект бере участь у медичній реформі, яку проводить Міністерство охорони здоров'я.

"Договір із медичною інформаційною системою уклали ще у квітні 2018 року. Відтоді пацієнти записуються онлайн. Ми не можемо відслідкувати, чи користується система попитом. Із досвіду інших міст, з часом люди розуміють, що такий варіант запису до лікаря - найзручніший. МІС нам підійшла за інформативністю та доступністю.Людина має ввести номер телефону, обрати потрібну амбулаторію, лікаря та час", - повідомила Вікторія Лобанова, головний лікар Полтавського районного центру первинної медичної допомоги.

В амбулаторії у селі Валок лікарі обслуговуватимуть пацієнтів через систему "Поліклініка без черг" із початку 2019-го. Зараз звикають реєструвати людей не на папері, а в електронній системі.

"Із січня три амбулаторії, зокрема, й наша, розпочали роботу в системі. Поки що реєструємо пацієнтів самі, онлайн не записуються. На кожного виділено по 15 хвилин на прийом. Молоді й мамам із дітьми можливість запису онлайн сподобалась. А люди похилого віку таким користуватися не будуть. Їм легше зателефонувати чи прийти", - пояснила Олена Цокало, сімейний лікар Чорноглазівської і Валківської сільрад.

"Ми декларацію з лікарем уклали, номер телефону її записали. Як щось треба, визиваємо додому. Машина є, не відмовляється приїжджати до всіх, хто уклав договір. Востаннє викликали лікаря минулого місяця, у чоловіка боліло серце. Приїхала, укол зробила, рецепт виписала", - розповіла Насіба Насрулах-Кизи Шахваладова, мешканка Сем'янівки.

"Зручно, швидко, без черг. Можу сама обрати час. Не треба виходити чи телефонувати у лікарню. Послугою однозначно користуватимусь", - сказала Наталія Скопіна із Сем'янівки.
"Не маю комп'ютера, простіше сходити до амбулаторії. Якщо потрібен лікар, робимо заявку по телефону. Завжди приїжджає додому", - розповіла Лідія Клеймьонова, мешканка Терешків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про виклик лікаря додому доведеться забути - Дубіль

Від роботи за цією системою залежатиме заробітна плата сімейного лікаря.

"Розрахунок пов'язаний із кількістю прийомів за день. Лікар не тільки виписує рецепт, а консультує з профілактики конкретного захворювання. Розповідає про здоровий спосіб життя, правильне харчування - все це враховується при обчисленні зарплати. Найбільша кількість пацієнтів, яких лікар приймає з восьмої ранку до 14:15 - 24. Виклики на дім поки що в системі не прораховуються, хоча їх ніхто не відміняв. Найчастіше звуть при високій температурі чи тиску. Ведемо облік викликів у журналі - як і раніше. Електронна система зручна, бо відпала паперова робота. У деяких пацієнтів із хронічними хворобами не просто картки, а "романи" в кількох томах. Тому в системі "Поліклініка без черг" будуть електронні картки пацієнтів, які можна переглянути з комп'ютера чи смартфона. Водночас стаємо залежні від інтернету. Коли його немає, записуємо у журнал", - додала Олена Цокало.

В амбулаторіях є комп'ютери, де лікарі бачать онлайн-записи до себе на прийом.

Записатися до сімейного лікаря в Полтавському районі можна за посиланням: http://pb4.com.ua/clinic/tsentr-pervinnoyi-mediko-sanitarnoyi-dopomogi/

Дві амбулаторії збудують у Полтавському районі. З'являться на вулиці 40 років Перемоги в селі Божківське, у мікрорайоні "Садовий" у Розсошенцях. З Держбюджету на будівництво виділили 18 035 000 грн.

Зараз ви читаєте новину «До лікаря можна записатися онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають