неділя, 21 квітня 2019 14:15

Депутати не погодили виділення землі атовцям

Депутати не погодили виділення землі атовцям
Депутати Коломацької сільради не погодили виділення землі атовцям. Фото: 5.ua

У Коломацькій ОТГ провели виїзну 13-ту сесію сільської ради. Зібралися у Василівському будинку культури. Головна тема - землекористування.

Про це "Газеті" розповів Коломацький сільський голова Євген Почечун.

Громаду стурбувало, що Полтавське управління Держгеокадастру видало наказ на погодження Коломацькою сільрадою виділення восьми земельних ділянок на території громади. Мова про ділянки по 2 га кожна.

На них претендують вісім учасників АТО з Полтави. Але ці ділянки – громадські пасовища та сіножаті, яких у ОТГ залишилося мало.

"У нас було 30 гектарів таких земель. Два роки тому 14 гектарів за наказом Держгеокадастру роздали місцевим учасникам АТО. Приїхав трактор, розорав усе. Це зробили без участі місцевої влади. Так і цього року. В нас вже є ОТГ, повинні з нами погоджувати. А Держгеокадастр дав дозвіл знову без нашого погодження. Там вісім учасників АТО, в їхніх посвідченнях вказано, що це працівники СБУ. Хлопці не винуваті, це питання того, хто планує обробляти ту землю. Одна проектна організація робить всі ці проекти. Ці землі — сіножаті й випаси. Для того, щоб їх можна було розорати, треба змінити цільове призначення земель на ріллю", - розповів Євген Олександрович.

Сесію зробили відкритою, щоб мешканці громади змогли прийти й висловити власну думку. Після обговорення депутати Коломацької сільради врахували бажання жителів і не погодили рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати заклали 60 тис. грн на боротьбу зі сміттям - Фото

У Василівці в приватних господарствах тримають понад 30 голів великої рогатої худоби. Якщо землі віддадуть, люди залишаться без пасовищ і сіножатей. Євген Почечун вважає, що представники атовців вирішуватимуть питання в судовому порядку. Утім, у місцевих мешканців принаймні нинішнього року є можливість користуватися цими землями.

6 лютого у Василівці провели аукціон на право оренди ділянки під товарне сільськогосподарське виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не погодили виділення землі атовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають