пʼятниця, 18 січня 2019 16:11

Топ-15 місць району, де можна пірнути на Водохреще

Топ-15 місць району, де можна пірнути на Водохреще
Топ-15 місць для пірнання в Полтавському районі. Фото: kurs.if.ua

19 січня у селах Полтавського району освятять водойми та проб'ють ополонки. Журналісти "Газети" зібрали топ-15 місць.

Найгучніше відзначать Водохрещу в Ковалівці. На березі річки Коломак влаштують виступи етнографічних колективів із Полтави та Котельви. Вертеп організують студенти Української академії лідерства. Частуватимуть шашликом, глінтвейном, чаєм. Освячення о 13:00 проведе архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Для зручності гостей організували пряме транспортне сполучення. Автобус із Полтави ходитиме з 12:30 кожні 20 хв. Відправлення — від кафе "Хуторок" біля зупинки "Оптика" в Полтаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карлівці на Водохреще пригощатимуть кашею

У Зінцях ополонку проб'ють на озері біля лісу неподалік сільського будинку культури. Сільська рада влаштує виступи творчих колективів Терешківського будинку культури та Кашубівки. Традиційно, пригощатимуть кашею та чаєм всіх охочих. Освячення ополонки о 12:00 здійснить отець Олександр зі Свято-Преображенської церкви села Микільське. Він же о 13:00 освятить озеро Кожевне в Копилах. Там Водохреще святкуватимуть уперше.

В інших селах Полтавського району також пірнатимуть в ополонку. О 9:00 воду освятять в Рунівщині та Бричківці. О 10:00 — Черкасівці, Сем'янівці, Валку, Верхолах, Кованьківці, Макухівці, Пальчиківці. Об 11:00 пірнатимуть у Тахтауловому.

Озеро в Мачухах о 13:30 освятить отець Василь, який служить у горбанівському храмі Різдва Богородиці.

Ополонки для пірнальників також проб'ють в Горбанівці, Судіївці та Нижніх Млинах.

Що не можна робити на Водохреще. Чимало традицій, звичаїв і заборон пов'язані з цим днем.

Зараз ви читаєте новину «Топ-15 місць району, де можна пірнути на Водохреще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають