середа, 01 травня 2019 17:10

До 9 травня в авіамістечку виставлять артилерійський тягач

До 9 травня в авіамістечку виставлять артилерійський тягач
До 9 травня в авіамістечку презентують артилерійський тягач. Фото: poltava.to

До 9 травня в Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації покажуть артилерійський тягач. Також мають встановити бронзовий бюст Василеві Герасименку.

Окрім танка Т-34, до 9 травня в музеї виставлять післявоєнний артилерійський тягач АТС-59Г, що має спеціалізацію кабелеукладника. Про це повідомляє poltava.to.

Таку техніку використовували й на Полтавському військовому аеродромі. Тягач вже на території авіамістечка та чекає косметичного ремонту.

Поряд з'явиться бронзовий бюст уродженцю Полтавської губернії генерал-лейтенанту Василеві Пилиповичу Герасименку. Він був першим та єдиним наркомом оборони УРСР (1944-1945 роки) та добивався створення українських збройних формувань (за зразком польської Армії Людової) у складі РСЧА. Він народився в селі Велика Бурімка Черкаської області (тоді це була Полтавська губернія).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Путіна на День Перемоги не приїдуть лідери інших держав

18-19 травня на території музею відбудеться розширена виставка військової техніки, яку привезуть із різних міст України та області.

19 травня у Полтаві відбудеться День вуличної музики. Реєстрація учасників триває до 1 травня включно.

Зараз ви читаєте новину «До 9 травня в авіамістечку виставлять артилерійський тягач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають