вівторок, 29 січня 2019 15:21

Земля під Києвом подорожчала

Земля під Києвом подорожчала
Земельні ділянки у передмісті коштують від $1 тис. за сотку. Найбільш затребувана земля - це Обухівський, Житомирський та Одеський напрямки. Фото: Київ TV

Українці активно купують земельні ділянки. Торік найбільший попит на них був у листопаді-грудні. Крім населення, землю для нових багатоповерхівок скуповують забудовники.

Торік 60% покупок землі зробили під зведення багатоквартирних будинків. 30% - під індивідуальне і котеджне будівництво, 10% - під інші потреби, пише ubr.ua.

Забудовники купують землю у приватних осіб.

"Собівартість будівництва на "приватних" ділянках у середньому на 10% вище, ніж на орендованих. Але в більшості випадків забудовник може домовитися про знижку до 15% за рахунок великого обсягу землі. Так, щоб побудувати повноцінний невеликий багатоквартирний житловий комплекс, забудовнику необхідно до 3-4 гектарів. Для котеджного містечка територія забудови повинна бути не менше 5 гектарів", - говорить керуючий партнер AVM Development Group Владислав Кононов.

У передмісті Києва близько до 65% всіх житлових комплексів будують на приватних, а не орендованих земельних ділянках. За словами експертів, цьогоріч кількість викуплених у людей наділів зросте до 75%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира у передмісті: скільки коштує придбати житло у розстрочку

"Ціна бюджетної сотки у передмісті підскочила на 20-50%. Йдеться про найбільш затребувані у покупців напрямки - до Старих Петрівців по Вишгородській трасі, і до Вишеньок в Бориспільському напрямку", - каже член Асоціації фахівців з нерухомості Інна Шкулепова.

Земельні ділянки у передмісті коштують від $1 тис. за сотку. Найбільш затребувана земля - це Обухівський, Житомирський та Одеський напрямки. Попитом користуються Києво-Святошинський, Броварський, Бориспільський і Вишгородський р-ни.

В Україні забудовники масово зводять новобудови. Торік в експлуатацію ввели 1163 житлових будинки. Це на чверть більше, ніж було 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Земля під Києвом подорожчала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути