понеділок, 22 жовтня 2018 13:26

Заборонили будувати висотки: подробиці

В Україні обмежили висотність забудови за межами великих міст. Зокрема, у селищах міського типу має бути не більше 5 поверхів. У невеликих містах можна будувати будинки від 9 до 16 поверхів.

"Тепер висотність житлової забудови регулюється новими державними нормами містобудування залежно від класифікації населених пунктів і чисельності їхнього населення. ДБН "Планування і забудова територій", який містить цю норму, діє з 1 вересня цього року", – написав у Facebook заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладзе.

Автор: Facebook
  У містах з чисельністю понад 100 тис. мешканців висотність багатоквартирних будинків встановлюється документацією з просторового планування.
У містах з чисельністю понад 100 тис. мешканців висотність багатоквартирних будинків встановлюється документацією з просторового планування.

Тепер у сільських населених пунктах із чисельністю до тисячі осіб можлива виключно садибна забудова. Понад тисячу - садибна забудова та багатоквартирні будинки до 4 поверхів.

"У селищах міського типу висотність багатоквартирної житлової забудови обмежили до 15 метрів. Тобто до 5 поверхів включно. У містах із чисельністю до 50 тис. осіб дозволили будувати багатоквартирні будинки до 9 поверхів включно. Із населенням 50-100 тис. - багатоквартирні будинки до 16- поверхів включно", - наголосив Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінилися умови програми "Доступне житло"

У містах з чисельністю понад 100 тис. жителів висотність багатоквартирних будинків встановлюється документацією з просторового планування.

"За статистикою, Київська область щороку вводить в експлуатацію біля 2 млн кв. м житла, Київ - 1,5-1,6 млн. Сільська місцевість забудовується багатоповерхівками, як у великих містах. Соціальної інфраструктури при цьому обмаль, немає достатніх інженерних комунікацій, відсутня пожежна безпека", – наголосив заступник міністра регіонбуду.

З 1 жовтня 2018-го в Україні скасовано обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових новобудовах.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили будувати висотки: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути