Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 16:47

WebMoney надає суперечливі факти

WebMoney надає суперечливі факти

На урядову програму будівництва доступного житла, яка стартувала у вересні, виділили понад 100 млн грн. Ще 230 млн надійде упродовж 2010 року.

Про це Gazeta.ua повідомив голова правління фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

"Програма передбачає надання безповоротної субсидії. Вона покриє 30 процентів нормативної вартості за квадратний метр площі. Решту, сім'я має заплатити власним коштом. Держава братиме участь у добудові багатоповерхівок із найбільшим ступенем готовності. Зараз вивчаємо документи на 70 об'єктів у 22 регіонах країни. Планується, що до кінця 2010 року за програмою будівництва доступного житла нові квартири отримають 3 тисячі сімей. У завершені довгобуди зможуть також вселитися ті 5 тисяч сімей, які раніше оплатили будівництво за власний кошт", - розповів Леонід Рисухін.

"Забудовники пропонують різні ціни. Наприклад, у Луцьку є квартири з ціною 4290 і 5900 гривень за квадратний метр. У кількох містах та селищах Київської області квадратний метр коштує від 5576 до 7116 гривень за квадратний метр. Нормативна вартість житла для Київської області — 6435 за квадратний метр", - сказав посадовець.

Встановлено обмеження за площею квартир, які покриватиме субсидія. На одного члена родини передбачено не більше 21 кв. м і ще 10 кв. м - на сім'ю. Тому, наприклад, якщо сім'я з двох осіб вирішить придбати квартиру площею 60 кв м, субсидія покриватиме частину — 51 "квадрат". Решту, 9 кв м треба буде повністю оплатити власним коштом.

У 2010 році в Україні налічується 1,25 млн осіб, які, за даними міністерства регіонального розвитку та будівництва, потребують поліпшення житлових умов. Придбати квартири за 70% цього року зможе 0,24% родин.

Наступного року на програму обіцяють виділити 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «WebMoney надає суперечливі факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути