вівторок, 09 липня 2013 14:45

Влада створила бізнес-інкубатор, де навчатимуть на голів ОСББ

Влада створила бізнес-інкубатор, де навчатимуть на голів ОСББ
У владі переконують, що керувати ОСББ буде вигідно та престижно, і цей бізнес приноситиме неабиякі доходи. Фото: osbb.ck.ua

Громадська рада при Державній службі з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва створила бізнес-інкубатор у сфері ЖКХ - "Управитель". Ця організація навчатиме підприємців та студентів створювати бізнес і керувати багатоквартирними будинками.

Про це на прес-конференції заявив голова громадської ради при Держкомпідприємництві Павло Михайліді.

"До 2015 року, згідно з наказом вищого керівництва, мали б ліквідувати усі ЖЕКи. Натомість створити Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Хоч вони не встигнуть цього зробити, але треба вже зараз потурбуватися про кваліфікаційний рівень тих, хто керуватиме ОСББ. Тому ми створюємо бізнес-інкубатор, щоб готувати кваліфікованих кадрів", - заявив Михайліді.

За його словами, майбутніх керівників ОСББ вчитимуть за допомогою інтерактивних лекцій, on-line вебінарів та особистими консультаціями. Навчання буде платним. Щоб отримати нові знання, потрібно відправити листа з поміткою "резидент" на сайт [email protected] та вказати прізвище, ім'я та по-батькові, опис форми співробітництва та свої контакти.

Михайліді переконує, що керувати ОСББ буде вигідно та престижно, і цей бізнес приноситиме неабиякі доходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада долучатиме ОСББ до модернізації "хрущовок"

"У мікрорайончику на 500 тисяч квадратних метрів у середньому 50 дев'ятиповерхівок. Тариф на обслуговування прибудинкової території - 2 гривні. Виходить мільйон гривень у місяць. Я думаю, що будь-який суб'єкт може організувати свої компанії, забезпечити інформаційну діяльність, створити сайт, поставити нормальну гонорарну політику у своїй компанії, дорожити своїм споживачем. Уважно відноситись до надання послуг та своїх обов'язків. До таких компаній тягнутимуться люди. Ми сподіваємося на кваліфікований персонал, на студентів-будівельників, які не можуть бути затребуваними на ринку", - зауважив він.

Віце-президент Конфедерації будівельників Юрій Сербін підтримує таку ініціативу, хоч ставиться до неї скептично.

"Такими бізнес-інкубаторами ми "не побудуємо комунізм". Якщо ми доб'ємося 35% ОСББ, то це буде добре. Дай Бог, щоб усі нові будинки створювали ОСББ. А старі будинки, "хрущовки", які виходять із ладу, все одно підтримуватиме держава. Якщо приватні об'єднання і створені, то це - "липа". Яких би "управителів" ми не створювали, нічого не буде, якщо держава не повернеться обличчям до ЖКГ. Якщо ви взяли на свій баланс три такі будинки, до яких тепло подається із втратою у 40%, а рахунки виставляють повністю, то у вас будуть постійні нестиковки з мешканцями. Люди не довірятимуть вам", - переконаний Сербін.

Наприкінці 2012 року в Україні функціонували близько 14 тисяч ОСББ (17% багатоквартирних будинків). За прогнозами експертів, до кінця цього року їх має бути до 25%.

Зараз ви читаєте новину «Влада створила бізнес-інкубатор, де навчатимуть на голів ОСББ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути