четвер, 01 листопада 2012 17:47

В Україні на людину припадає лише 23 квадрата житла. Менше тільки в Румунії

В Україні на людину припадає лише 23 квадрата житла. Менше тільки в Румунії
Андрій Гусельников: Менше забезпечені тільки румуни. Фото: mirkvartir.ua

Українцям потрібно більше квадратних метрів житла. Про це свідчить порівняння із іншими європейськими країнами, розповів голова по статистиці ВГО "Ліга експертів України" Андрій Гусельников.

"Менше забезпечені тільки румуни. У них 22 квадратних метрів (на людину). В сусідній Польщі - 24 квадратних метра. Не відчувають проблеми із житлом у Люксембургу. В них найкращий показник - 66,2 квадратного метра. на одну особу", - сказав Гусельников сьогодні на прес-конференції.

Що стосується цін на оренду житла в найбільших містах України, то найдорожче винаймати квартиру в столиці, зазначив експерт.

"У Києві найдешевший район Деснянський. За двокімнатну квартиру тут доведеться платити в середньому 3 904 гривні. Якщо порівняти зі Львовом, то там найекономніший район Сихівський. Двокімнатна квартира обійдеться в 2 тисячі гривень за місяць".

Зазначимо, раніше старший консультант відділу соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олег Білевский розповів, що близько 42% українських сімей проживають на площі, яка менше за норматив, передбачений Житловим кодексом, який становить 13,65 кв. м на людину.

Нагадаємо, Державна іпотечна установа (ДІУ) запускає програму оренди житла з правом викупу під 3% річних. Програма вже узгоджена у всіх профільних міністерствах, і перебуває в Міністерстві фінансів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні на людину припадає лише 23 квадрата житла. Менше тільки в Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути