середа, 02 серпня 2017 16:38

В Одесі компанії Kadorr заборонили продовжувати будівництво

На минулому тижні департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області на підставі перевірки будівництва на вул. Каманіна, 16-а прийняв рішення про скасування містобудівних умов на будівництво 27-ї "перлини".

За детальним планом території, тут передбачалося знесення недобудованого ще з радянських часів санаторію "Нафтовик" і зведення нових житлових будинків. Встановлено, що між наявними дозвільними документами і технічним паспортом, який пропонують вивчити майбутнім інвесторам, величезні протиріччя. ДАБК видав дозвіл на ведення підготовчих робіт для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Замовником соціального об'єкта виступала громадська організація інвалідів "Допомога та захист", генеральним підрядником - ТОВ "Алькар-Буд", що має безпосереднє відношення до Kadorr Group, дітищу сирійського мільярдера Аднана Ківана.

Замість соціального об'єкта з'явилася 24-поверхова монолітно-каркасна громадина - 27-а "перлина", яка, як уже встановлено й офіційно визнано, не відповідає цільовому призначенню забудови цієї ділянки, документи видані з грубим порушенням законодавства і будівельно-санітарних норм, будівля не відповідає детальному плану території в рамках вул. Літературної, пров. Компасного, вул. Каманіна, пров. Морехідного і вул. Новоберегова.
Все це і стало підставою для заборони подальшого зведення 27-ї "перлини".

Однак рекламна кампанія з продажу квартир в 27-й "перлині" йде повним ходом. Одеситам пропонують стати "щасливими власниками житла" по 20 тисяч гривень за один квадратний метр.

Істотна частина з 498 квартир вже викуплена інвесторами. Багато одеситів взяли довгострокові і кабальні кредити, щоб придбати квадратні метри в центрі курортної Одеси з видом на море.

Після заборони будівництва ці люди можуть поповнити багатотисячну армію ошуканих інвесторів сумнозвісних одеських пірамід, типу "Золотого руна" або молодіжного будинку на вул. Бочарова.

  Рішення про зупинку будівництва. Стр 1
Рішення про зупинку будівництва. Стр 1
  Рішення про зупинку будівництва. Стр 2
Рішення про зупинку будівництва. Стр 2
  Рішення про зупинку будівництва. Стр 3
Рішення про зупинку будівництва. Стр 3

Сирійський бізнесмен Аднан Ківан, який улаштував незаконне будівництво, дав персональну гарантію повернення всіх вкладених інвесторами грошей. Саме цей факт був одним з привабливих умов для вкладення коштів у майбутню "перлину". Чи отримає "Боже благословення" Аднан Ківан на відшкодування багатомільйонних витрат одеситів?

Зараз ви читаєте новину «В Одесі компанії Kadorr заборонили продовжувати будівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути