пʼятниця, 31 серпня 2012 16:51

Українці укладають по 50 договорів "доступного житла" на тиждень - Мінрегіон

Українці укладають по 50 договорів "доступного житла" на тиждень - Мінрегіон
"Доступне житло" розроблене на підставі соціальних ініціатив президента. Фото: korrespondent.net

З серпня поточного року спостерігається приріст кількості укладених кредитних договорів за програмою "Доступне житло" - сьогодні це близько 50 договорів на тиждень.

Про це в програмі "Соціальний статус" на телеканалі Tonis повідомив заступник директора департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Володимир Височин.

За його словами, кількісний показник, у порівнянні з попередніми періодами, істотно збільшився, що говорить про зростання інтересу до програми з боку громадян.

"Коли людина дізнається про умови, якийсь період необхідний для того, щоб прийняти рішення. Все-таки це житло людина набуває за власні кошти. Потрібен час, щоб кожен розглянув свої фінансові умови і визначив, чи підходить такий варіант вирішення житлової проблеми для конкретної сім'ї", - зазначив він.

Він повідомив, що на сьогоднішній день для програми відібрано близько 300 об'єктів з 12 тис. квартир по всій Україні. Приблизно така ж кількість людей звернулися до Мінрегіон і банки за консультацією і дали попередню згоду на участь у програмі "Доступне житло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ: кількість підробок гривні - одна з найнижчих, лише 3 фальшивки на мільйон

Височин нагадав про нещодавні зміни, які покликані стимулювати українців до участі в програмі - зокрема, крім громадян, що перебувають на квартирному обліку, в програмі дозволили брати участь тим сім'ям, де на одного члена припадає менше 9 кв. м житлової площі, а також громадянам, які проживають у гуртожитках.

Нагадаємо, державна програма "Доступне житло" розроблена на підставі соціальних ініціатив президента України і спрямована на забезпечення можливості громадян придбати квартири за рахунок кредитів, більша частина відсотків по яких буде компенсуватися державою.

Зараз ви читаєте новину «Українці укладають по 50 договорів "доступного житла" на тиждень - Мінрегіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути