Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2018 21:10

Скільки коштує однокімнатна квартира в Києві

Скільки коштує однокімнатна квартира в Києві
Українці найчастіше купують однокімнатні квартири площею 38-45 м². Двокімнатні — 55-75 м². Фото: readonline.com.ua

Однокімнатну квартиру в Києві в середньому можна купити за $25 тис. У передмісті ціни нижчі — близько $20 тис., розповів Gazeta.ua екс-президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень.

"Найдешевші столичні квартири продають у віддалених районах. У будинку, який практично здали в експлуатацію, квадратний метр коштує 19-20 тисяч гривень. У будинку на етапі фундаменту — 17,5 тисяч. На вторинному ринку квадратний метр у середньому коштує 25 тисяч гривень. У центрі та поблизу метро квартири на 15-20% дорожчі", - каже Сергій Злидень.

У новобудовах понад 40% квартир — однокімнатні.

"У 2008-2009 роках квартири в основному будували великої площі. Тоді середня найпопулярніша однокімнатка мала 45-55 м². Коштувала дуже дорого. У 2013-му популярності почали набирати квартири невеликої площі. Ціни на них впали удвічі порівняно з 2008 роком", - говорить експерт з нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які квартири українці орендують найчастіше

За словами віце-президента Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолія Топала, українці найчастіше купують однокімнатні квартири площею 38-45 м². Двокімнатні — 55-75 м².

"Шукають квартири з функціональною площею. Серед одно- та двокімнатних однакового метражу, обирають останні. Адже різниця в ціні не велика. Також на ринку з'явилися однокімнатні квартири великої площі. Тоді розпланувати площу можна самостійно. Наприклад, перебудувати у двокімнатну квартиру", - каже Анатолій Топал.

У вересні найдешевше вдалося орендувати 1-кімнатну квартиру по вул. Набережно-Луговій у Подільському районі. Житло площею 32 м² здали за 6 тис. грн. Оренда кімнати в 3-кімнатній квартирі по вул. Хорива (Подільський район) коштувала 4500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує однокімнатна квартира в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути