Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2018 11:54

Почав діяти закон про будівельну амністію

Почав діяти закон про будівельну амністію
Під амністію потраплять будівлі, які за класом наслідків відносяться до об'єктів із незначними наслідками (СС1). Фото: Уніан

Сьогодні, 20 квітня, набув чинності закон про продовження строку прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Вчора документ опублікували в "Голосі України". За ним орган державного архітектурно-будівельного контролю упродовж 10 робочих днів із дня подання заяви власниками земельних ділянок повинен безкоштовно прийняти в експлуатацію побудовані без дозвільної документації будівлі, пише Depo.ua.

Під амністію потраплять будівлі, які за класом наслідків відносяться до об'єктів із незначними наслідками (СС1). Таким чином, при цій легалізації не застосовуються штрафні санкції за виконання будівельних робіт без одержання документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під'їзд для пожежників, парти по колу й заборона розміщувати паркінги - 4 нові Державні будівельні норми

Йдеться про зведені з 5 серпня 1992-го до 9 квітня 2015-го індивідуальні/садибні житлові будинки, садові, дачні будинкі загальною площею до 300 кв. м. Також господарські присадибні будівлі, споруди загальною площею до 300 кв м.

Крім цього, закон діє на збудовані до 12 березня 2011-го будівлі й споруди сільськогосподарського призначення.

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми. Зокрема, пропонує запровадити максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки в залежності від поверховості.

Зараз ви читаєте новину «Почав діяти закон про будівельну амністію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути