понеділок, 13 серпня 2012 11:55

Перший внесок за "доступне житло" може заплатити місто - Попов

Перший внесок за "доступне житло" може заплатити місто - Попов
Олександр Попов: місто може заплатити перший внесок до 20%. Фото: kievcity.gov.ua

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір виступити з ініціативою, що стосується фінансування першого внеску по будівництву квартир за програмою "Доступне житло".

Про це сказав голова КМДА Олександр Попов в понеділок під час розширеної апаратної наради з питань підготовки та святкування в Києві Дня Державного прапора та Дня незалежності України.

"Ми, як місто, виходимо зараз з такою ініціативою на Кабінет міністрів, і депутатам запропонуємо: щоб місто взяло на себе - заплатити перший внесок до 20%", - сказав він.

Попов повідомив, що Кабінет міністрів має намір зменшити розмір першого внеску на будівництво житла за програмою "Доступне житло" з 25% до 20%.

Він пояснив, що місто готове платити перший внесок від 10% до 20%, оскільки "є люди, які пропрацювали 20 років і в черзі довго стояли, а є тільки ті, які прийшли недавно. Нам треба порадитися, хто буде 10% отримувати, хто 15%, а хто 20% компенсації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров заявив, що за його прем'єрства зарплати зросли на 1 тисячу, а пенсії - на 400 гривень

На думку глави КМДА, таким чином буде дана можливість більшій кількості людей стати учасниками програми "Доступне житло".

Раніше КМДА повідомляла, що Київ за рахунок коштів міського бюджету може компенсувати сплату початкового внеску по програмі здешевлення іпотеки на покупку житла працівникам соціальної сфери.

Попов повідомляв про намір представити цю ініціативу депутатам Київради на пленарному засіданні у вересні.

За даними Мінрегіону, в Україні на 8 серпня укладено за програмою "Доступного житла", яка передбачає компенсацію державою частини процентної ставки по іпотеці, 163 договорів, з них 54 - в Києві. Профінансовано 144 кредитів на загальну суму 34,5 млн грн. Нині в фінансуванні програми беруть участь 12 банків.

Зараз ви читаєте новину «Перший внесок за "доступне житло" може заплатити місто - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути