середа, 08 серпня 2012 16:20

Близнюк побачив, як стрімко вводять житло в експлуатацію

 Близнюк побачив, як стрімко вводять житло в експлуатацію
Анатолій Близнюк: Будівельна галузь поступово нарощує темпи та обсяги робіт. Фото: minregion.gov.ua

Будівельна галузь поступово нарощує темпи та обсяги робіт.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті міністрів.

За його словами, капітальних інвестицій за перший квартал освоєно на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Було введено на 44,8% більше житла. Середня зарплата у будівництві в червні зросла на 12% порівняно із червнем минулого року. Збільшились обсяги виробництва будівельних матеріалів, а зростання імпорту, яке відбувалося за деякими матеріалами у першому півріччі 2011 року, вдалося подолати. Зростає експорт основних будівельних матеріалів та виробів. Понад 80% будматеріалів, які використовуються в у вітчизняному будівництві, виробляються в Україні", - цитує наведені Близнюком дані прес-служба Мінрегіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставки за депозитами зараз мали би бути не більше 2% - експерт

"На дерегуляцію, вдосконалення нормативно-правової бази та технічного регулювання, оновлення основних документів планування територій, а це основа інвестицій і будівництва, галузь вже відреагувала зростанням. Проте особливе значення має створення платоспроможного попиту на продукцію будівництва. Новий імпульс цього року отримали усі державні житлові програми, а соціальна ініціатива президента щодо здешевлення іпотечних кредитів стала справді знаковою подією", - зазначив міністр.

Зараз ви читаєте новину « Близнюк побачив, як стрімко вводять житло в експлуатацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути