Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2013 16:58

"Ощадбанк" пропонує купувати житло через цільові депозити

"Ощадбанк" пропонує купувати житло через цільові депозити

Ощадбанк запропонував уряду схвалити використання інструмента депонування коштів при будівництві чи купівлі житла з використанням держпідтримки. При купівлі готового житла покупець повинен заздалегідь розмістити свої кошти на депозитному рахунку.

"Припустімо, клієнт хоче купити житло, і в нього є 1000 грн. Цих коштів недостатньо для позитивного рішення про надання кредиту. Але банк може рекомендувати йому відкрити рахунок для депонування коштів із метою купівлі нерухомості – по суті, це цільовий депозит", - розповів начальник управління створення й просування продуктів Банку Національний кредит Борис Шаріпов.

"На цей рахунок клієнт буде щомісяця відкладати певну суму. Через якийсь час клієнт накопичить достатню суму й зможе подати заявку на отримання іпотечного кредиту", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін скоротив фінансування програми дешевої іпотеки на 150 млн. грн

В Ощадбанку пояснили, що механізм депонування коштів є одним із десяти елементів запропонованої ними схеми кредитування доступного житла.

Він заключається в тому, що банк видає кредит забудовнику на будівництво в розмірі 80% від вартості проекту, отримуючи в іпотеку майнові права на квартири чи об'єкт незавершеного будівництва. Оскільки йдеться про кредит при нульовому ступені готовності житла, буде використовуватися механізм акредитації забудовників і контролю над цільовим використанням коштів.

Швидке будівництво невеликих квартир із використанням недорогих технологій має здійснюватися на ділянках, виділених безкоштовно й забезпечених комунікаціями. Вартість квартир має бути не менш ніж на 20% нижча за середні ринкові ціни на житло на вторинному ринку.

"Згідно з умовами угоди купівлі-продажу покупець у період проведення будівництва має розмістити на депозитному рахунку 100% їх вартості. Передбачається, що перший внесок покупця за власні кошти складе 10%", - сказав заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

"Протягом будівництва на депозиті покупця за рахунок його власних коштів (15% вартості прав) і кредитних коштів (75%) формується інша необхідна для оплати майнових прав сума. Таким чином, кредит на етапі будівництва забезпечений коштами на депозитному рахунку й майновими правами на них", - додав він.

Майнові права на житло оплачуються покупцями й перейдуть у їхню власність лише після введення будинку в експлуатацію, наголошують у Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «"Ощадбанк" пропонує купувати житло через цільові депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути