пʼятниця, 18 травня 2012 15:48

Мисливське господарство Януковича приготували до "дерибану" - ЗМІ

Вишгородська районна рада зі скандалом схвалила оцінку земельних ділянок у мисливському господарстві президента Віктора Януковича "Сухолуччя".

Про це оголосив на засідання сесії голова районної ради Олександр Носаль, повідомляє "Українська правда".

За потрібне рішення проголосувало 33 депутати з 60, які входять до складу райради.

Обговорення питання супроводжувалося скандалом.

Зокрема, депутат райради від партії "Свобода" Юрій Левченко заявив, що голосування сфальсифіковано, оскільки за потрібне рішення проголосувало тільки 30 депутатів.

Він також виступив за поіменне голосування депутатів за земельну оцінку, але це рішення не було підтримано районною радою.

Депутат райради від фракції "Удар" Ірина Побідаш заявила, що після затвердження земельної оцінки відкрито шлях для орендування цих ділянок за заниженою ціною.

"Що відбулося після затвердження оцінки земельної ділянки? Після цього голова райадміністрації укладає угоди про оренду земельних ділянок на 49 років. Ваш улюблений президент загородиться і ніхто нічого не побачить. Віктор Федорович не вічний, але він може навічно закріпити за собою ділянку", - сказала Побідаш.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У скромному літаку Януковича немає позолоти і мармуру

У свою чергу голова райради Носаль заявив, що до функції райради входить лише затвердження нормативної оцінки землі. А що буде після цього із землею - це не їхнє питання.

"Лісогосподарство у "Сухолуччі" звернулося до нас. Наша функція - затвердити грошову оцінку. Далі вони укладають угоду, з ким бажають за потрібне, щодо використання цієї землі".

На запитання, чи може після рішення земля бути передана в оренду на 49 років особі в обличчі Януковича, Носаль відповів: "Для чого буде використана ця земля - це не наше питання".

Як відомо, рішенням райради було проведено нормативну грошову оцінку 12 земельних ділянок на території Дніпровського-Тетерівського лісового господарства.

Наприклад, ділянка площею у 1,5 га була оцінена на 40 тис. грн. Хоча на ринку таку вартість становить лише 1 сотка землі у Вишгородському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілотам Януковича замовили лососеву ікру та печінку тріски за 280 тисяч

Тепер, виходячи з нормативної оцінки землі, буде враховуватися ціна орендної плати в діапазоні від 3 до 12%. Отже, за ділянку площею 1,5 га у лісовому господарстві вартість орендного платежу становитиме від 1200 до 4800 грн на рік.

Сьогодні територіальне лісництво фактично контролюється Януковичем, де розташований його мисливський будинок.

Крім рішення про оцінку нормативних ділянок у Сухолуччі, райрада встановила нормативну оцінку земельних ділянок у Хотянівці. Зокрема, ділянок, які орендує син губернатора Київщини Олександр Присяжнюк та дружина першого заступника голови КОДА Ірина Москаленко.

Нагадаємо, що нещодавно ЗМІ опублікували фото мисливського будинку, який зведений у Дніпровсько-Тетерівському лісомисливському господарстві і перебуває нібито під контролем Януковича. Будинок стоїть у Сухолуччі Вишгородського району на березі Київського водосховища

Зараз ви читаєте новину «Мисливське господарство Януковича приготували до "дерибану" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути