пʼятниця, 17 лютого 2012 10:03

У скромному літаку Януковича немає позолоти і мармуру
11

Фото: Фото: Прес-служба президента

Літак Airbus А-319-115- XCJ придбало ДАП "Україна" в жовтні 2007 року. В січні 2008 року літак був відправлений до Далласа (штат Техас, США) на дооблаштовування салону. Інтер'єрні рішення пропонувала фірма-виконавець за погодженням із замовником.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України

Як пояснив в.о. генерального директора ДАП "Україна" Сергій Губань, йдеться про поширену світову практику продажу так званих "зелених літаків" без повного внутрішнього облаштування, які після купівлі замовник дообладнує вже під конкретні цілі та завдання.

Поставка в Україну готового літака відбулася в червні 2010 року. У липні Державне авіапідприємство "Україна" розпочало його використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак Януковича вартістю $86 млн "нафарширували" золотими і мармуровими прикрасами

Для облаштування салону А-319-115 використані стандартні матеріали, які за міжнародними правилами авіабезпеки дозволено застосовувати на літаках, наголосили в Адміністрації.

Як наголошується в повідомленні, йдеться про пластик, тканину, шкіру, шкірозамінник із рядом спеціальних характеристик – насамперед це негорючість (або слабка горючість), властивість до самозатухання. Саме через ці особливі якості вартість таких матеріалів є вищою за звичайні. Такі ж матеріали застосовуються в рейсових літаках, у тому числі авіакомпаній України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу замовили літак, як у Ахметова. Оренда коштуватиме 1,7 мільйона на місяць

Представники прес-центру президента також розказали, що інтер'єр літака витриманий у бежевих тонах. Всі металеві деталі салону виконані з алюмінію, частина з них - з жовтим напиленням. Дорогоцінні метали не використовувалися.

У літаку немає скляних дзеркал – їх функцію за нормами авіабезпеки виконують відполіровані до дзеркального блиску тонкі металеві пластини. Це – одна з міжнародних вимог з авіабезпеки.

Салон ділиться на кілька зон, серед яких: приміщення першої особи, салони для членів делегації та супроводжуючих осіб.

"Президентський відсік складається з робочого кабінету (приблизно 3х3 кв. м), місця для відпочинку (приблизно 2х2,5 кв. м) та санвузла. Килимове покриття аналогічне до тих, які використовують для облаштування салонів бізнес-класу міжнародні авіакомпанії", - зазначили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З США до України летить новий літак для Януковича

У робочому кабінеті Глави держави розташовані три крісла, диван, робочий та журнальний столи. М'які меблі обшиті шкірою, стіни – тканиною, столи пластикові, покриті ламінатом з імітацією під лаковане дерево.

В Адміністрації президента також зазначили, що у санвузлі встановлено душову кабіну, алюмінієву сантехніку. На крани нанесене жовте напилення. Дорогоцінні метали не використовувалися.

У салоні для офіційних делегацій встановлено 12 крісел, оббитих шкірою та шкірозамінником. У салоні для супроводжуючих осіб крісла обшиті шкірозамінником. Крісла у цих двох салонах розміщені рядами, як на рейсових літаках.

Раніше видання "Авіація України" опублікувала фото нібито літака президента, у якому була позолота, мармур і дорогі тканини. Пізніше в Адміністрації президента заявили, що цей літак не належить главі держави.

Зараз ви читаєте новину «У скромному літаку Януковича немає позолоти і мармуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути