вівторок, 19 липня 2011 14:38

Януковичу замовили літак, як у Ахметова. Оренда коштуватиме 1,7 мільйона на місяць

Януковичу замовили літак, як у Ахметова. Оренда коштуватиме 1,7 мільйона на місяць

Державне управління справами при президенті закуповує послуги "із залучення повітряного судна Falcon 900 бортовий номер UR-CRD з екіпажем для експлуатації при виконанні рейсів".

Про це пише портал "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відповідно до оприлюдненої інформації, послуги з надання літака буде надавати компанія "Центравіа", якій належить борт. Вартість послуг з оренди повітряного судна за п'ять місяців 2011 року становитиме 8 млн грн, тобто приблизно по 1,7 млн грн на місяць.

Літаком марки Falcon 900 під номером P4-SCM користується бізнесмен Рінат Ахметов.

Falcon 900 - це реактивний адміністративний літак з трьома двигунами. Судно поєднує широкий просторий салон і якісну обробку. Салон має дві ізольовані частини, розділені внутрішньою перегородкою, що створює умови для усамітнення з метою зосередженої роботи або спокійного відпочинку. Службові приміщення включають бортову кухню, туалетні кімнати і просторе багажне відділення в хвостовій частині літака, яке доступне під час польоту.

Кожна пара крісел, розташованих навпроти, трансформується в повноцінне спальне місце. Максимальне число пасажирів - 14 осіб. Дальність польоту - до 7400 км, крейсерська швидкість - 852 км/год.

Фірма "Центравіа" вже здала в оренду для глави держави вертоліт AgustaWestland-139 італійсько-американського виробництва, який обійдеться держбюджету в 2011 році в 7,5 млн. грн.

Раніше депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак заявляв, що за його даними, "директором і одним із засновників ТОВ "Центравіа", у якого президент орендує вертоліт, порівняно недавно був якийсь Павло Володимирович Литовченко. Той самий, який фігурував в історії з "викраденням Межигір'я".

У 2010 році авіапарк Держуправління справами президента поповнився літаком Airbus-319-115 XCJ. Крім нього, на балансі Державного авіапідприємства "Україна" перебувають два лайнери Іл-62, два літаки - Ту-134, Іл-61.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу замовили літак, як у Ахметова. Оренда коштуватиме 1,7 мільйона на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути