пʼятниця, 16 серпня 2013 19:13

Ошуканих орендаторів столичних квартир стало вдвічі більше

Ошуканих орендаторів столичних квартир стало вдвічі більше

За даними сайту DOM.ria.ua, влітку 2013 в Києві різко зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла.

У порівнянні з літом минулого року, число заяв про шахрайство при оренді нерухомості збільшилася майже вдвічі. За офіційною інформацією з МВС, тільки в Києві станом на 30 липня було зареєстровано 23 злочини, скоєних під приводом здачі житла в оренду. Найбільше таких випадків зафіксовано у Шевченківському районі. Причому ця цифра не показує всієї ситуації, адже в багатьох випадках люди не звертаються до міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cтоличні студенти віддають перевагу квартирам під Києвом і співжиттю з пенсіонерами

При цьому, шахраї використовують вже давно відому схему. В оголошенні вони вказують занижену на 20-30% ринкової ціну оренди квартири. При показі житла підставні власники розповідають про те, що у них термінове відрядження за кордон або ж про хворих родичів. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір.

Після псевдо-власники просять в'їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляються близько десятка таких людей.

В кінці серпня - початку вересня кількість таких випадків з шахрайством може збільшитися, оскільки це пік попиту на житлову оренду. У місто повертаються студенти і більшість з них намагаються вирішити питання з оренди самостійно, або звертаються в сумнівні інформаційні агентства, що збільшує можливість потрапити на шахраїв.

Зараз ви читаєте новину «Ошуканих орендаторів столичних квартир стало вдвічі більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути