Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2017 10:28

Назвали популярні шахрайства з орендою житла

Назвали популярні шахрайства з орендою житла
Шахрайства з орендою житла часто зустрічаються в Києві, Одесі, Львові. Фото: Фіртка

У серпні збільшилася кількість афер при оренді житла, повідомляє Finance.UA.

Один із найпопулярніших видів шахрайства - бронь за добу. Часто зустрічається в Києві, Одесі, Львові. Шахраї представляються власниками квартир. Просять людей бронювати наперед житло. Для цього потрібно перевести гроші на карту або поповнити рахунок мобільного телефону.

Друга схема - оренда квартир з вигідним розташуванням. Аферисти підробляють документи і видають себе за власників. Беруть передоплату і зникають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 безглуздих вимог власників квартир до орендарів

Ще одне популярне шахрайство - вказують занижену на 20-30% ціну оренди. Показуючи квартири, підставні власники розповідають, що їдуть у термінове відрядження за кордон або доглядати за хворою бабусею. Беруть із орендаря передоплату на 3-4 місяці, підписують договір. Після цього просять заселитися через тиждень-два, щоб господарі змогли закінчити всі справи по квартирі. Через певний час на порозі квартири збираються близько десятка ошуканих орендарів.

"Не бронюйте квартири, в яких сумніваєтеся. Не купуйте бази з номерами господарів, як правило - це обман. Коли шукаєте житло в інтернеті, звертайте увагу на статус оголошення і ціну", - радить експерт з нерухомості Анатолій Топал.

Оренда однокімнатніх квартир в Україні подорожчала. Найбільше за півроку додало в ціні житло у Дніпрі. Там вартість однокімнатніх квартир піднялася на 41% - з 3678 грн до 5192 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали популярні шахрайства з орендою житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути