четвер, 13 жовтня 2016 15:16

Топ-5 безглуздих вимог власників квартир до орендарів

Топ-5 безглуздих вимог власників квартир до орендарів
Днепр Час

Найчастіше власники квартир вимагають від орендарів не приводити гостей. Про найбільш безглузді вимоги господарів до квартирантів розповіла в коментарі Gazeta.ua столичний ріелтор Тетяна Михайліна.

1. Забороняють приводити гостей

"Хлопців просять не приводити дівчат і навпаки. Це виглядає логічно, якщо йдеться про оренду кімнати. Коли чоловік чи жінка знімає окрему квартиру, це виглядає безглуздо", - говорить ріелтор.

Орендарі нерідко погоджуються на такі умови, сподіваючись, що обійдуть їх.

"При цьому не враховують уважних сусідів, які готові доповідати господареві про візити. Краще одразу зауважити, що з таким правилом не погоджуєтеся, однак гостей запрошуватиме вкрай рідко", - коментує Михайліна.

2. Забороняють користуватися пральною машиною

"Власниця квартири поставила умову, що квартиранти не повинні користуватися пральною машиною. Власниця жила поверхом нижче, а стара пралка сильно шуміла. Квартирантів шукали довго. Зголосилися прати тільки вдень й у будні", - каже ріелтор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на квартири в Україні скоро знову зміняться

3. Не віддають ключі

Іноді господарі не віддають ключі квартирантам, що орендують кімнату.

"Мотивують різним - бояться, що обікрадуть. Побоюються, що орендарі зроблять дублікат", - каже Михайліна.

4. Шукають квартирантів тільки серед жінок чи чоловіків

"Власниця VIP-квартири у центрі столиці видала цілий список вимог до квартиранта. Мав бути чоловік 30-40 років, забезпечений. Не повинен приводити гостей. Знімати квартиру мав щонайменше місяць. Такі квартири нерідко готові були знімати іноземці на час відрядження чи відпустки. Багато потенційних квартирантів господарка втрачала. Жінок-орендарів взагалі не розглядала", - каже Тетяна Михайліна.

Деякі власники вказують, що шукають тільки студентів. Знають, що житло в непривабливому стані. Згодиться на нього тільки невибагливий студент, якому зручно добиратися до роботи чи навчання. Тому не хочуть витрачати час на безрезультатні оглядини.

5. Не дозволяють відчиняти шафу чи виходити на балкон

Іноді власники вказують у контракті, чого робити не можна. У комірчині чи шафі можуть залишити власні речі, наприклад інструменти. Балкони забивають, бо вони аварійні.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 безглуздих вимог власників квартир до орендарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути