Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2016 09:44

Ціни на квартири в Україні скоро знову зміняться

Ціни на квартири в Україні скоро знову зміняться
Фото: photo-day.ru

Експерти прогнозують, що через стабілізації курсу американського долара, ціни на квартири в Україні знову підуть вгору.

Уже пройшло два місяці, як курс долара зафіксувався на позначці 25 грн. Така стабілізація призвела до пожвавлення продажів на ринку нерухомості і навіть невеликого зростання цін, кажуть ріелтори.

Найчастіше люди купують однокімнатні по $ 22-26 тис. або двокімнатні по $ 40-45 тис.

"Але якщо ще в березні-квітні люди просто вивчали варіанти, то тепер при стабілізації курсу долара кількість угод зросла в 2-3 рази. Так, якщо на початку весни у брокерів було по 2-3 угоди на місяць, то зараз їх по 6-8 ", - розповів столичний ріелтор Максим Єрмоленко.

За його словами, люди активізувалися і в покупках новобудов, де "квадрат" коштує $ 500-600.

Якщо попит на покупку житла збережеться найближчі кілька місяців, це призведе до того, що самі бюджетні варіанти розкуплять, і залишаться пропозиції дорожче, кажуть ріелтори. "Це призведе до штучного зростання цін, коли вартість" квадрата "в дешевих варіантах складе не $ 800, а $ 1000 ", - каже Єрмоленко. При цьому ріелтор додає, що таке пожвавлення ринку і невелике зростання цін можливі лише при збереженні курсу долара в діапазоні 25-26 грн хоча б до кінця року.

У свою чергу, економіст Іван Нікітченко вважає, що восени курс долара підніметься на 1-2 позначки: "Цей сценарій закладений в прогнозі уряду. Він реальний, якщо в країні не буде загострення конфлікту на Донбасі, і ми отримаємо транш від МВФ. При цьому невелике зростання курсу долара обумовлений і початком бізнес-сезону - восени традиційно зростає попит на валюту. Так що діапазон в $ 25-26 / грн реальний".

Читайте також: У День медпрацівника ЗМІ підрахували середню зарплату українських лікарів

А ось аналітик SV development Сергій Костецький сумнівається, що стабільний курс вплине на зростання цін на ринку нерухомості: "Проблема в тому, що витрати на утримання нерухомості ростуть - з'явився податок на нерухомість, дуже кусаються комунальні тарифи. Тому зараз квартиру вже неможливо купити чисто з інвестиційних міркувань, в надії, що її вдасться вигідно здати в оренду або перепродати через кілька років з великою націнкою. Так що, швидше за все, ціни на житло ще кілька років будуть на дні".

Зараз ви читаєте новину «Ціни на квартири в Україні скоро знову зміняться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути