Ексклюзиви
понеділок, 22 травня 2017 17:39

На Хмельниччині обговорили проблеми та перспективи розвитку будівництва в регіоні

На Хмельниччині обговорили проблеми та перспективи розвитку будівництва в регіоні
Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук зазначив, що на Хмельниччині зареєстровано близько 600 підприємств, які займаються будівельною діяльністю. Фото: ERVE.UA

22 травня у Кам'янці-Подільському за участі Голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука та Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева відбулася розширена нарада щодо актуальних та проблемних питань, які виникають при оформленні дозвільних документів у забудовників та громадян Хмельниччини.

В обговоренні також взяли участь голови районних державних адміністрацій та міськрад. В ході зустрічі було проведено аналіз ситуації у містобудівній сфері та виклики, з якими стикаються підприємства Хмельницької області.

Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук зазначив, що на Хмельниччині зареєстровано близько 600 підприємств, які займаються будівельною діяльністю. "Основними питаннями у галузі будівництва, на вирішення яких обласна адміністрація спрямовує зусилля, є питання добудови незавершених об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, розвиток інфраструктури територій, ефективне використання державних коштів", – підкреслив очільник області.

Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев відзначив, що для вироблення ефективного алгоритму спільної подальшої роботи важливо почути про проблеми, які виникають на місцях, із перших вуст. "Саме ви найкраще знаєте проблеми галузі в вашому місті чи селищі. Тому ми сьогодні тут, на Хмельниччині, щоб у взаємодії з вами віднайти шляхи подолання існуючих проблем в системі держархбудконтролю", - відзначив він.

Також Олексій Кудрявцев підкреслив, що позитивний результат від нарад загальнообласного рівня вже показала Тернопільщина. "Сподіваюся, що сьогоднішня наша зустріч вже найближчим часом доведе свою продуктивність і поліпшить діалог між владними структурами, підприємствами та громадянами", - зауважив Голова Держархбудінспекції.

Окрему увагу було приділено питанню децентралізації системи держархбудконтролю, яка дає місцевій владі важелі для покращення містобудівної діяльності.

Функції держархбудконтролю отримав Кам'янець-Подільський. Він став 4-м містом на Хмельниччині, після Славути, Нетішина та Шепетівки, яке отримало нові містобудівні повноваження.

"Сьогодні місцева влада отримала всі важелі, необхідні для регулювання містобудівної ситуації: від видачі містобудівних умов та обмежень і реєстрації дозвільних документів до покарання порушників, – сказав Олексій Кудрявцев. – На практиці це означає, що новостворений орган держархбудконтролю зможе скоординовано і оперативно виявляти порушення містобудівного законодавства під час будівництва та значно зменшити кількість незаконних забудов".

Міський голова Кам'янця-Подільського підкреслив, що реалізація нових функцій сприятиме розбудові сучасної інфраструктури та залученню додаткових інвестицій. "Впевнений, що спільними зусиллями ми прискоримо розвиток будівельної галузі міста і зробимо все можливе, щоб децентралізація держархбудконтролю пішла на користь як будівельникам, так і звичайним громадянам, – зауважив Михайло Сімашкевич.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині обговорили проблеми та перспективи розвитку будівництва в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути