середа, 13 квітня 2011 19:30

Мінбудівницва нарахувало 4 тисячі недобудов по всій Україні

Мінбудівницва нарахувало 4 тисячі недобудов по всій Україні

На сьогодні в Україні є близько 4 тис. незавершених об'єктів будівництва площею близько 16 млн кв. м.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку та будівництва Володимир Височин під час проведення круглого столу в Києві.

"Враховуючи, що в минулому році введено в експлуатацію 9,3 млн кв м. житла, то це (площа недобудов. — ред.) досить значна цифра. На 3,5 тис. недобудованих об'єктів продовжується будівництво і є змога ввести їх в експлуатацію. Протягом останніх двох років практично всі кошти, які виділялися з державного бюджету для будівництва, були спрямовані на фінансування житлових об'єктів високої будівельної напруженості", — сказав він.

За словами Височина, близько 60% житла фінансується за рахунок громадян.

"Тут є і власні кошти громадян, і кошти кредитних ресурсів. Іпотечні кредити, які отримували забудовники, — це десь порядку 7%. Судячи по цим цифрам, то без нормального кредитування досягнути нормального рівня будівництва житла досить складно. Це одне з головних завдань, які треба вирішити", — наголосив чиновник.

"Щоб сприяти процесу добудови, потрібно, по-перше, визначити обсяг житла. Для цього в міністерстві формується єдиний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Друге — потрібно, щоб забудовники, які мають об'єкти з тривалим строком забудови спільно з місцевими органами виконавчої влади з'ясували, чи можна ввести хоч якусь частину, може, зменшити поверховість", — резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Мінбудівницва нарахувало 4 тисячі недобудов по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути