Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2013 15:29

Генеральний план Києва виявився на 20 мільйонів євро дорожче генплану Парижа

Генеральний план Києва виявився на 20 мільйонів євро дорожче генплану Парижа

Реалізація проекту "Великий Париж" у Франції на 20 мільйонів євро дешевше нового Генерального плану Києва. Про це повідомив перший голова Києва Леонід Косаківський.

Він зазначив, що "у Франції реалізація проекту розбудови столиці дешевше, ніж у нас. Французи на проект" Великий Париж "збираються виділити 30 млн. євро, а реалізація Генплану Києва в перерахунку становить 50 млн. євро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво портативного будинку обійдеться всього в 22 тисячі гривень

На думку Косаківського, "генеральний план Києва - це катастрофа, тому що, відповідно до цього плану, нам пропонується побудувати фактично другий Київ в існуючих межах, тобто відбувається наступ на життєвий простір киян. Інфраструктура міста і так вже не витримує такого навантаження, тому колапс вже не за горами".

У той же час, для порівняння, в проект "Великий Париж " входять: "205 ліній швидкісного метро на території цього регіону, 72 вузлових центру, які будуть не тільки пересадковими, там буде розвиватися промисловість, соціальна і культурна сфери, щоб люди не їхали в Париж, а працювали там. повинно будуватися 70 тисяч квартир щороку , створюватися 15 тисяч робочих місць. Це все має бути зроблено до 2030 року , з 2018 року вже підуть перші поїзди . Мета цього проекту - зняти навантаження з центру агломерації , щоб ліквідувати диспропорції між столицею і передмістям " , - повідомив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Генеральний план Києва виявився на 20 мільйонів євро дорожче генплану Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути