середа, 25 жовтня 2017 14:52

Експерти розповіли, на чому економлять забудовники

Експерти розповіли, на чому економлять забудовники
Сьогодні за купівлю нормальної квартири у новобудові доведеться викласти 14 тисяч гривень за квадратний метр. Фото: dt.ua

На ринку нерухомості почали з'являтися небезпечні для життя новобудови. Задля економії будинки зводять із порушенням будівельних норм.

"Неподалік столиці нещодавно виявили споруду, що несе реальну загрозу життю людей. Такий будинок може завалитися від незначного підземного поштовху чи, навіть, від сильного вітру", розповів ubr.ua директор конфедерації будівельників Віталій Грусевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на нерухомість зросте вдвічі

Експерт радить перевіряти дотримання норм безпеки при будівництві будинку, в якому плануєте купувати квартиру. Забудовники економлять на будматеріалах, радіаторах опалення, проводці. "Комплектація" квартири при здачі може відрізнятися від тої, що була зазначена у першопочаткових документах.

"Сьогодні за купівлю нормальної квартири у новобудові доведеться викласти 14 тис. грн за квадратний метр. Очікується, що вартість житла з наступного року зросте приблизно на 20% - до 16-17 тис. за метр. Рекомендую з підозрою ставитися до сильно занижених цін на квартири", - додав Грусевич.

Знижки на житло пропонують забудовники, які тільки виходять на ринок або ж хочуть швидше розпродати залишки квартир.

"Забудовники скоріше заморозять будівництво, ніж глобально знизять ціну на житло. Зараз середня вартість квартири на первинному ринку $800-1000 за квадрат", - додав президент Асоціації спеціалістів по нерухомості Едуард Бразас.

Українці частіше стали купували квартири у економ-сегменті. Якщо минулого року покупці цікавилися одно- та двокімнатними квартирами за $25-60 тис., то цього року шукають більш дешеві - за $20-40 тис.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, на чому економлять забудовники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути