понеділок, 22 липня 2013 17:04

Експерт порадив, як прискорити виплати по страховці за нерухомість

Експерт порадив, як прискорити виплати по страховці за нерухомість
Для прискорення процесу виплати страхового відшкодування рекомендується названювати страховій компанії. Фото: strahovka-cv.at.ua

Страховій компанії потрібно постійно нагадувати про себе, щоб отримати виплати по страховці за нерухомість.

Про це заявив представник СК "Актив-Гарант" Дмитро Буханець.

"Для прискорення процесу виплати страхового відшкодування рекомендується дізнаватися про стан вашої справи у представника страхової компанії. Це додатково знизить ризики затягування виплати, пов'язані з тим, що справа може залежатися на столі у виконавця, або вимагає відсутніх документів, про які вас повідомили письмово, але лист чомусь ви не отримали і т. д.", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути ризику залишитися без квартири

Експерт також рекомендує у разі, якщо процес врегулювання після нагадувань про себе не рухається протягом місяця - вже можна писати листи на керівництво страхової компанії і регулятору ринку (Нацкомфінпослуг), щоб вони проконтролювали виконавців у справі.

"Термін розгляду документів страховиком може об'єктивно затягнутися в часі на 6 і більше місяців. Головні причини затримки з рішенням - це перевірка факту і причин події, оскільки страховику треба точно встановити, чи потрапляє подія під визначення страхового випадку згідно з договором страхування. Як правило, таке трапляється при пожежі або зникненні (крадіжці) майна. Для цього страховикові треба провести незалежні експертизи й отримати їхні результати або зробити додаткові запити у відповідні інстанції", - підкреслив Буханець.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив, як прискорити виплати по страховці за нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути