середа, 02 травня 2018 14:44

"Досить" - колишні топ-чиновники пропонують більше не зводити житло у Києві

"Досить" - колишні топ-чиновники пропонують більше не зводити житло у Києві
Пропонують з новобудов створити обмінний фонд житла. Щоб відселити мешканців з хрущовок і дев'ятиповерхівок під знесення. Фото: stroyobzor.ua

Група колишніх міністрів, депутатів, діячів науки і культури підписала звернення до президента Петра Порошенка, прем'єра Володимира Гройсмана і мера столиці Віталія Кличка з проханням припинити будівництво нового житла в Києві.

Звернення розміщене в газеті "Голос України". Підписанти пропонують припинити нову житлову забудову Києва. Натомість виділити кошти бюджету і приватних компаній на благоустрій міста, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як забудовники економлять на якості житла

Також пропонують побудовані будинки на умовах довгострокових кредитів виділити для киян, які стоять у черзі на житло. Крім того, з новобудов створити обмінний фонд житла. Щоб відселити мешканців з хрущовок і дев'ятиповерхівок під знесення.

Звернення підписали колишні прем'єр-міністри Віталій Масол та Вітольд Фокін, екс-спікер ВР Олександр Мороз, екс-міністри енергетики Іван Плачков і Віталій Скляров, екс-нардеп Лариса Скорик, президент АН Борис Патон, професор медакадемії імені Шупика Анатолій Радзіховський і народна артистка Ніна Матвієнко.

В Україні оновлять державні норми будівництва. Встановлять нову максимально допустиму щільність забудови.

Зараз ви читаєте новину «"Досить" - колишні топ-чиновники пропонують більше не зводити житло у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути