понеділок, 20 серпня 2012 17:41

Більше мільйона українців мають право на безкоштовне житло - Близнюк

Більше мільйона українців мають право на безкоштовне житло - Близнюк
Анатолій Близнюк: Безкоштовне житло держава видаватиме тим людям, які відповідно до чинного законодавства мають право на таке житло. Фото: tsn.ua

На сьогоднішній день в Україні 1 млн 316 тис. людей мають право на отримання безкоштовних квартир, 260 тис. з яких - у першочерговому порядку.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Зараз в державі 1мільйон 316 тисяч у черзі на отримання квартир. Це безкоштовне отримання житла", - сказав він.

Міністр додав, що з цієї кількості близько 260 тис. осіб мають право на отримання безкоштовного житла в першочерговому порядку.

"Безкоштовне житло держава видаватиме тим людям, які відповідно до чинного законодавства мають право на таке житло. І нічого іншого не буде. В Конституції записано, що держава створює рівні умови для всіх. Тож, як на мене, в державі надалі повинна працювати схема за ставкою рефінансування Національного банку всім. І будь ласка, будуйте ... індивідуально собі, або в багатоповерхівках. Як хочете. А безкоштовно лише тим категоріям, кому відповідно до закону держава повинна це зробити (надати квартиру)", - заявив Близнюк.

Крім того, за словами міністра, місцева влада усіх регіонів України направили в Мінрегіон пропозиції на 1,7 тис. га землі, яка буде безкоштовно надаватися для будівництва доступного житла.

Нагадаємо, в уряді пропонують розширити програму "Доступне житло" на сільських жителів.

Зараз ви читаєте новину «Більше мільйона українців мають право на безкоштовне житло - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути