Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 11:29

Українці все ще не ризикують купувати житло на стадії "котлован"

Українці все ще не ризикують купувати житло на стадії "котлован"
Олександр Попов каже, що нині найбільш важливий фактор вибору - надійність забудовника. Фото: archimatika-com.livejournal.com

Більшість покупців квартир на первинному ринку купують квартири в будинках, стадія будівництва яких не нижче, ніж 60%.

Житло в об'єктах на стадії "котлован" цікаве в якісних комплексах, де вже введена в експлуатацію перша черга будівництва.

Про це Gazeta.ua повідомили аналітики проектної групи "Архиматика".

"Уподобання інвесторів говорять про те, що на ринку нерухомості поки ще актуальна криза довіри покупців. Якщо 5 років тому купували навіть віртуальні квадратні метри в об'єктах, які існували тільки на папері, то сьогодні такі будинки цікаві лише тим інвесторам, у яких є вагомі причини довіряти забудовнику", - зазначив директор проектної групи "Архиматика" Олександр Попов.

За його словами, нині найбільш важливий фактор вибору - надійність забудовника.

"У компанії, яка затримувала введення в експлуатацію об'єктів або ж має у своєму портфелі довгобуди, а запропонований до продажу об'єкт будують більше 2-х років і його стадія будівництва нижча за 95%, кількість зацікавлених покупців буде мінімальною", - вважає Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні трохи подешевшали долар і євро

Водночас, за словами експерта, успішна реалізація попередніх черг будівництва житлового комплексу є для покупців визначальним фактором для вибору квартир у другій черзі цього об'єкту вже на стадії "котлован".

"Купівля квартири в будинку на ранній стадії будівництва - вигідне вкладення, оскільки вартість житла в цьому разі нижча, ніж у майже добудованому будинку. При цьому недобудовані квадратні метри купують лише у надійних забудовників", - резюмував Попов.

Нагадаємо, раніше Державна архітектурно-будівельна інспекція України констатувала "значне" - більш ніж в 1,5 рази - зростання будівельної активності в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українці все ще не ризикують купувати житло на стадії "котлован"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути