середа, 13 листопада 2013 18:15

Янукович підписав закон, який дозволяє українцям збирати відомості про житло сусідів

Янукович підписав закон, який дозволяє українцям збирати відомості про житло сусідів

Громадянам України дозволили отримувати відомості про те, кому належить житло їхніх сусідів і чи знаходиться воно в іпотеці. Прес-служба Президента України повідомляє, що Віктор Янукович підписав закон №641-VII "ПРО внесення зміни до статті 28 закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо отримання інформації співвласниками багатоквартирного будинку".

Нагадаємо, цей закон, автором якого виступив Кабінет міністрів України, був прийнятий народними депутатами 10 жовтня 2013 р. За відповідне рішення проголосували 340 депутатів.

Законом передбачено, що витяг з державного реєстру прав на підставі заяви мають право отримувати: власник (співвласник) квартири, житлового і нежитлового приміщення в багатоквартирному будинку при створенні об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (асоціація власників житлових будинків, якщо їй делеговані повноваження управління неподільним та загальним майном відповідного житлового комплексу), житлово-будівельні кооперативи або їх уповноважені особи про суб'єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення в такому будинку".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30% скарг на рейдерство припадає на ринок нерухомості

Крім цього, інформаційну довідку на письмовий запит з реєстру мають право отримувати суд, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади, якщо запит зроблено у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом.

При цьому орган державної Реєстрації зобов'язаний за заявою власника або правоволодільця надавати йому інформацію у формі виписки про осіб, які отримали відомості про права та обтяження прав на нерухоме майно, яке йому належить.
Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав закон, який дозволяє українцям збирати відомості про житло сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути