середа, 05 вересня 2018 13:11

Яке житло активно купували влітку

Яке житло активно купували влітку
Влітку забудовники пропонували 15-25% знижки на нерухомість. Фото: Волинські Новини

Влітку активно скуповували столичну нерухомість. Зокрема, зросли продажі житла економ і комфорт класу.

"Переважно шукали квартири в новобудовах. Кількість угод порівняно з минулим літом зросла на 23%. Основними причинами стали девальвація гривні. Так, у бюджетних новобудовах ціна кв. м сформована в гривні. Тому забудовники не поспішали піднімати вартість кв. м", - каже заступник директора з комерційних питань "ІБК Обрій" Олеся Перчак, передає Minfin.

Найчастіше купували одно- і двокімнатні квартири. Понад 35% із загального обсягу проданих квартир придбали в розстрочку від забудовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому дорожчає нерухомість

"Забудовники пропонували маркетингові програми стимулювання попиту. У середньому по ринку знижки виросли зі стандартних 3-5% до 15-25%", - наголошує Перчак.

Ціни на нерухомість зросли у 2 половині серпня. З урахуванням девальвації гривні на 7,5%, ціна в новобудовах економ і комфорт класу за літо виросла в середньому на 3,2%. Незабаром може зросте ще на 3-5%.

Сьогодні невигідно інвестувати у нерухомість. Оскільки житло постійно дешевшає. За словами аналітика консалтингової компанії Сергія Костецького, інвестиції в будівництво втрачають сенс. Особливо з урахуванням можливих ризиків. Адже об'єкт може бути невчасно добудований або роботи заморозять. Однак банківські вклади ще менш вигідні, ніж нерухомість. Щоб зберегти власні кошти, можна купити квартиру для здачі в оренду.

Зараз ви читаєте новину «Яке житло активно купували влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути