середа, 24 січня 2018 17:23

Як зміняться умови купівлі доступного житла

Як зміняться умови купівлі доступного житла
У держбюджеті 2018 року закладено 100 млн грн на програму доступного житла. Фото: Укрінформ

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву та Укргазбанк співпрацюватимуть у сфері державної програми з придбання житла для українських сімей.

Меморандум підписали голова правління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний і очільник Укргазбанку Кирило Шевченко, повідомляє УНІАН.

"З 2010 року ми реалізовуємо програму доступного житла. Минулого року спростили умови участі в програмі. Цього року маємо 100 мільйонів гривень у держбюджеті на програму. Однак я впевнений, що місцеві органи влади приєднаються і виділять кошти з місцевих бюджетів", - каже Сергій Комнатний.

За його словами, не всі громадяни можуть внести свою частину грошей за умовами програми - 30% або 50% від вартості будівництва. Тому фонд планує об'єднатися з фінустановами. Так, з Укргазбанком вже напрацював механізми, щоб кожен громадянин міг вирішити житлове питання.

"Ми вирішили співпрацювати з Укргазбанком, бо це держбанк, який активно працює з первинним ринком нерухомості", - каже Комнатний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоди купівлі-продажу завірятимуть по-новому

Голова держфонду наголосив, що програмою доступного житла можуть скористатися переселенці. Однак головна умова участі - відсутність житла на непідконтрольній території України.

"Співпраця, яку ми починаємо, дасть можливість цього року скористатися програмою двом-трьом сотням українських сімей. Тому Укргазбанк готовий виділяти кредитні кошти", - повідомив голова Укргазбанку Кирило Шевченко.

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву оголосив про відновлення роботи програми доступного житла шляхом надання держпідтримки. 28 листопада 2017 року регіональні управління почали прийом заяв громадян для участі у програмі.

Зараз ви читаєте новину «Як зміняться умови купівлі доступного житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути