Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 12:49

Угоди купівлі-продажу завірятимуть по-новому

Угоди купівлі-продажу завірятимуть по-новому
Вимога проводити угоди на суму понад 50 тис. грн. по безготівці все ще діє. Фото: Довідник корисних порад

В Україні зняли відповідальність з нотаріусів за недотримання безготівкової форми розрахунку при угодах купівлі-продажу майна.

Тепер нотаріуси не зобов'язані, як раніше, перевіряти факт розрахунку. Тобто вимагати від покупця платіжку про перерахування грошей на рахунок продавця. Достатньо пункту в договорі купівлі-продажу, що розрахунок зроблений до підписання угоди, пише ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогнозують здешевлення старих квартир

Щоправда, це не означає, що квартири тепер можна купувати за готівку. Вимога проводити угоди на суму понад 50 тис. грн по безготівці все ще діє. Однак угоду перевірятимуть лише за наводкою одного з її учасників.

"Платіжне доручення на боці покупця. Воно підтверджує факт розрахунку з продавцем. Після розрахунку покупець має наполягати, щоб продавець написав, що отримав в повному обсязі суму, зазначену в договорі купівлі-продажу", – каже голова правління КМО Асоціації фахівців з нерухомості України Владислав Кулішенко.

У грудні в столиці найчастіше купували житло вартістю до $50 тис. Попитом користувалися одно- та двокімнатні квартири у Голосіївському, Оболонському, Святошинському районах Києва. Найдешевше продали однокімнатну квартиру на бул. Ярослава Гашека (Дніпровський р-н). Житло площею 27 кв. м продали за $22 тис. Найдорожче - трикімнатну квартиру по вул. Окіпної (Дніпровський р-н). Житло площею 122 кв. м придбали за $250 тис.

Зараз ви читаєте новину «Угоди купівлі-продажу завірятимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути