пʼятниця, 14 грудня 2018 14:33

Як зміняться ціни на нерухомість наступного року

Як зміняться ціни на нерухомість наступного року
У середньому українці з кожним роком купують на 10% більше нерухомості. Фото: rivnepost.rv.ua

2019-го нерухомість може трохи подорожчати. Водночас зменшиться кількість нових проектів на первинному ринку.

"Зміна вартості квадратного метра залежатиме від курсу долара, рівня мінімальної заробітної плати і від того, як будуть розгортатися останні події, пов'язані з воєнним станом", - розповів віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал, пише Новое время.

За його словами, українці активніше стали купувати житло. Це пов'язано з програмами лояльності та фінансовими інструментами, які пропонують забудовники. Йдеться, наприклад, про розстрочку чи іпотеку. Завдяки цьому більший попит бачимо на первинний ринок нерухомості.

За словами аналітика SV Development Сергія Костецького, 2018-го близько на третину зменшилася кількість угод на вторинному ринку. Забудовники почали активно зводити смарт-житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдешевшу квартиру, яку продали у листопаді

"2019-го жодних колосальних змін не відбудеться. Буде незначне зростання цін на первинному ринку. Від курсу долара буде залежати цінова пропозиція на вторинному ринку. Можливо, побачимо незначний спад - до 5-7% від нинішньої ціни", - спрогнозував експерт.

У середньому українці з кожним роком купують на 10% більше нерухомості.

"Основний інтерес на ринку житла зосереджений на економ-сегменті. У Києві, наприклад, до 80% попиту зосереджено на сегменті нерухомості 50 тисяч доларів", - каже представник асоціації фахівців із нерухомості Едуард Бразас.

Ціни на вторинному ринку в третьому кварталі 2018-го зросли на 4% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. На первинному ринку - на 5,5%, свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Як зміняться ціни на нерухомість наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути