Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 18:00

Українці купують будинки в Хорватії і здають туристам

Автор: фото надане агенцією нерухомості ”Адріоніка”
  Триповерхівку XIX cтоліття (у центрі) в місті Трогір, що на острові Чіово, пропонують за 92,5 тисячі євро. Будинок розташований за 30 метрів від Адріатичного моря
Триповерхівку XIX cтоліття (у центрі) в місті Трогір, що на острові Чіово, пропонують за 92,5 тисячі євро. Будинок розташований за 30 метрів від Адріатичного моря

Закордонну нерухомість продавали минулої суботи в Українському домі, що на столичній Європейській площі. Найбільше пропозицій — із країн Середземномор"я.

— Клімат м"який, люди усміхнені, привітні, а ціни, порівняно з українськими, помірні, — заохочують представники зарубіжних агенцій нерухомості.

Їх на виставці зо два десятки. Менеджер російської агенції "Рафінад хоум" Тетяна Бартєва, 28 років, показує фотографії маєтків та квартир у Лігурії. Це західна провінція Італії, що межує із Францією. Апартаменти на 50–60 кв. м коштують від 130 тис. євро.

— До моря кількасот метрів, але з вашої тераси його буде видно, — показує фото балкона. — Житловий комплекс недавно здали. Він з усіма вигодами. Всередині двору є басейн.

На середземноморському узбережжі Франції ціни вищі.

— Зате французькі банки видають іноземцям кредити на це житло під 3–3,5 відсотка річних, — каже менеджер. — Вкладайте в європейську нерухомість, не пошкодуєте. Вона щороку дорожчає на 3–5 відсотків.

У приморських містечках Хорватії житло дешевше. До прикладу, триповерхову кам"яницю XIX ст. у місті Трогір, що на острові Чіово, пропонують за 92,5 тис. євро. Будинок розташований на набережній, за 30 м від Адріатичного моря. На першому поверсі кухня та вбиральня, на другому — вітальня. Третій поверх — спальня. Загальна площа будинку 57 "квадратів". Помешкання в багатоповерхівках коштує менше. Агенція нерухомості "Аспіфор" пропонує квартири в місті Дубровник від 80 тис. євро.

— Українці купують тут житло, щоб потім здавати його відпочивальникам, знову ж через агенцію нерухомості, — розповідає менеджер компанії Наталя Мірошниченко, 23 роки. — Відпочивати до Хорватії їздить багато європейців. Здебільшого наші покупці — люди 40–50 років. Тут можна залишитися жити постійно. Мінімальна зарплата в Хорватії 3 тисяч кун. Це близько 3 тисяч гривень. У середньому ж заробіток становить 5–6 тисяч кун. Українцям не проблема отримати візу до Хорватії та знайти там роботу. Треба лише вивчити хорватську. Багато місцевих фірм налагоджують зв"язки з Україною. Моя подруга вийшла заміж за хорвата, там живе і працює.

Зараз ви читаєте новину «Українці купують будинки в Хорватії і здають туристам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути