Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 15:05

Дачі з приватними пляжами здають від 20 тисяч доларів на місяць

Літні будинки в дачних селищах поблизу Києва можна орендувати на літо. Ціна — від $450 на місяць. Стільки просять за щитовий будинок за 5–7 км від станції метро Славутич, у дачному селищі Осокорки. Приміщення на дві кімнати, душ і вбиральня надворі.

У селищі Глеваха, за 19 км від столиці, пропонують дачу за $350 на місяць. Зустрічаємося із власником, 32-річним киянином Андрієм. Торік він придбав дачу для родинного відпочинку:

— Ми найняли дворічному синові няню, тому потрібен додатковий дохід.

Сусіди по дачі — хороші люди, запевняє Андрій. Мовляв, буде з ким приятелювати.

— Поряд ліс із озером. Я покажу, як до нього дійти. Базар біля зупинки електрички. Там дешеве м"ясо й овочі. До нього 15 хвилин пішки навпростець.

В"їзд на ділянку відгороджений сіткою. Андрій відхиляє її, щоб зайти до двору. Шість соток поросли ріденькою травою.

— Тут зробимо газон, — запевняє. — Зараз покажу ремонт у хатині.

У ґанку, який слугує за кухню, є холодильник і електроплитка на тумбі. Дві кімнатки устелено сірим ковроліном, стіни пофарбовано салатовим. В одній із меблів стоять диван і тумба. В другій — старе дерев"яне ліжко та крісло. Загальна площа будинку — 30 кв. м.

— Та я за такі гроші однокімнатку в Києві знімаю! — каже житель столичної Борщагівки В"ячеслав, 30 років. Він приїхав оглянути літній будинок. — А тут туалет — будка. Митися в тазику — це мені не підходить.

У сусідніх дачних селищах — в Іванковичах, Кременищі та Круглику вільних дач немає. У селі Віті-Поштовій, за 10 км від Києва, пропонують зняти на літо одну кімнату. Інші вже здані.

Літня жінка в чорному фартуху представляється бабусею Любою. Заводить до будинку.

350 доларів за дачу?! Та я за такі гроші однокімнатку в Києві знімаю!

— Ото буде ваша комната, — показує пропахле цвіллю приміщення 2 на 3 м із двома ліжками та столом. — Вещі складайте на ящик, бо шафи нема. А куртки можете на вішак коло дверей почепити.

За кімнату жінка править $160 на місяць.

— Раньш брала шіссот рублів, а тепер більше, бо тих грошей ні на шо не хватає, — пояснює.

У Білоцерківському районі, за 100 км від столиці, пропонують сільську хату. Ціна — $200–300 на місяць. До продуктового магазину звідти 8 км, до залізничної станції — 10.

В агентстві нерухомості "Благовест" дачі пропонують орендувати від $1000 на місяць. Дешеві пропозиції ближче до Києва розібрали. В оголошеннях обіцяють ліс та озеро поряд. Хоча іноді до них кілька кілометрів. Замість лісу може виявитися лісосмуга. Охочих зняти літній будинок не бракує.

Є кілька дорогих дач, розповідає 26-річна Людмила із "Благовесту". Ті, що ціною до $10 тис., показувати відмовилася:

— На жаль, їх уже здали, там люди живуть.

Двоповерхові котеджі в Підгірцях, за 15 км від Києва, здають від $20 тис. на місяць. Будинки звели на осушеному болоті. Перед ними — велике озеро з приватними пляжами.

— Дуже чиста водойма, ми сюди приїздимо поплавати, — розповідає пара киян — Ігор та Юлія. — Ясно, на пляжі нас не пускають. Але ми з іншого боку, через очерет заходимо.

Ірина Дуцик, 27 років, теж орендувала на літо будинок біля водойми — на базі відпочинку в селі Пірнове. Звідти від її "хрущовки" на бульв. Дружби Народів — 62 км.

— Щодня ідемо на пляж, Десна — за 200 метрів від хатки, — говорить. — Але зручності — усі надворі. Душ літній, один на всю базу відпочинку.

Торік Ірина знімала двокімнатний щитовий будинок із ґанком за $500. Цьогоріч — однокімнатний. А платить більше — $650. Літує там із дитиною та своїми батьками-пенсіонерами.

— Куховаримо самі, миємося в Десні, — продовжує. — Що без зручностей — не біда. Торік прожили.

Один день на тиждень Ірина їздить на роботу до Києва. Має власне авто "деу". Рейсовий автобус їде до Пірнового майже годину.

Зараз ви читаєте новину «Дачі з приватними пляжами здають від 20 тисяч доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути