Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 15:07

Що потрібно знати про малювання фарбами

Що потрібно знати про малювання фарбами

Фарби — це рідка речовина, яка при нанесенні тонким шаром на поверхню засихає та змінює її колір. У дитячій творчості найчастіше використовуються акварелі та гуаш. Як познайомити з ними малюка, читайте нижче.

Популярні техніки малювання для дітей

Акварельні фарби складаються з гуміарабіку, пігменту та добавок, які покращують в'язкість і зчеплення з поверхнею. Для розчинення пігментів використовують воду, а на папір наносять пензликом. Аркуші повинні бути злегка шорсткими та досить щільними. Для досягнення потрібного рівня "розмитості" мазка, папір спочатку змочують водою.

Робота з фарбами вимагає швидкості та відточених рухів. Під рукою у художника завжди повинна бути посудина з водою та серветки для очищення кистей. Всі інструменти для малювання є в інтернет-магазині Panama.

Маленьким дітям, які ще не вміють тримати пензлик в руках сподобається техніка малювання пальчиками. Для цього знадобиться гуаш в баночках. Маленькою ручкою можна виводити довільні рухи на папері, ставити крапки, проводити лінії, залишати відбитки або підготувати спеціальні макети, де потрібно додати кілька штрихів пальчиковими фарбами, щоб отримати готовий малюнок.

Як підготуватися до перших занять

Всі діти люблять малювати фарбами, і щоб не відмовляти їм у такому задоволенні, рекомендуємо правильно підійти до організації процесу вдома:

- Підготуйте робоче місце для дитини. Застеліть стіл або підлогу поліетиленом, використовуйте великий аркуш паперу, щоб не обмежувати дії малюка. Серветки та вода мають бути в запасі.

- Використовуйте спеціальний фартух. Захисний шар вбереже дитячий одяг від кольорових плям.

- На перших заняттях просто познайомте малюка з фарбами, покажіть, як ними користуватися, але не змушуйте довго сидіти за столом. Виділіть на урок 10-15 хвилин, і коли бачите, що дитина втрачає цікавість, відправляйте її вмиватися. Згодом вона освоїть техніку і почне все більше засиджуватися з пензликом в руках.

- Влаштовуйте сеанси малювання перед купанням, так ви поєднаєте приємне з корисним.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про малювання фарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути