пʼятниця, 15 вересня 2017 16:22

Ремонтувати повинні професіонали! Або як через дірявий дах витікають гроші

Практично всі промислові і сільськогосподарські будівлі часів радянського будівництва - ангари, склади, зерносховища чи токи - нині в плачевному стані: вони постійно течуть, вганяючи в збитки своїх господарів. А як йдуть справи з ремонтом?

"5 років тому до нас звернулися керівники однієї агрокомпанії, - розповідає директор тентової компанії "Тент Строй" Ігор Шведченко. - Поцікавилися, скільки коштує відремонтувати покрівлю ангара, старшого за мене. Ціна їм здалася зависокою, і вони вирішили не надто витрачатися на ремонт. За старою звичкою заклеїли старі шви руберойдом, що обійшлося на 40% дешевше нашої ціни. Заощадили! Влітку в наших широтах покрівля нагрівається майже до +70°С і навіть до +80°С. Тож від спеки бітумний матеріал сплавився, через добові перепади температури розтріснувся, шви розгерметизувалися. В кінці першого ж сезону проблема повернулася - після кожного дощу лежали гори мокрого зерна. У нас багаторічний досвід ремонтних робіт, і ми завжди попереджаємо наших клієнтів, що такий ремонт довше 1-2 сезонів не протримається. Загалом нам у терміновому порядку довелося вирішувати їхню проблему і переробляти ремонт. Після цього ми відремонтували їм ще 4 ангари".

  За плечима фахівців компанії "Тент Строй" 12 років будівництва каркасно-тентових конструкцій
За плечима фахівців компанії "Тент Строй" 12 років будівництва каркасно-тентових конструкцій

Для ремонту покрівлі в компанії "Тент Строй" застосовують архітектурну ПВХ мембрану й особливу технологію, яка дозволяє усунути протікання на 100%, зробити ремонт за 14 днів у будь-яку пору року. Коли ремонтують ангар або іншу будівлю, інженери компанії проводять експертизу основ. Їх реставрують, щоб вони прослужили ще роки. За необхідності монтують нові прогони і з'єднання. Ангар перекривають новим мембранним ПВХ матеріалом. "10 років тому ми зробили перший подібний ремонт - та покрівля до цього дня не підвела", - кажуть співробітники "Тент Строй".

Сьогодні за плечима фахівців компанії 12 років будівництва каркасно-тентових конструкцій, 10 років ремонтних робіт. За цей час їм доводилося реконструювати та ремонтувати і капітальні будови 1960-1980-х, і новіші каркасно-металеві будівлі, і популярні безкаркасні ангари, які швидше за інших починають протікати. І, звичайно, стикатися з наслідками класичного ремонту.

  За плечима фахівців компанії "Тент Строй" 12 років будівництва каркасно-тентових конструкцій
За плечима фахівців компанії "Тент Строй" 12 років будівництва каркасно-тентових конструкцій

"Наші замовники - це справжні господарі, люди, в яких у сезон на рахунку кожна копійка, - каже Ігор Шведченко. - Ми це чудово розуміємо, тому свою роботу виконуємо якісно, на совість, щоб відремонтована будівля прослужила ще багато років. Ремонтно-будівельні роботи - не та сфера, де можна заощадити. Іноді за подібну економію доводиться потім платити вдвічі дорожче".

Ремонтувати повинні професіонали - це зрозуміло навіть дитині. А ось чи зрозуміло дорослим відповідальним людям - вирішувати їм. Нам залишається тільки порекомендувати компанію "Тент Строй", яка компетентно вирішує будь-які складні завдання і використовує для ремонтно-будівельних робіт найефективніші і найпередовіші технології.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтувати повинні професіонали! Або як через дірявий дах витікають гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути