Ексклюзиви
понеділок, 02 грудня 2019 11:01

Рейтинг кращих мікрофінансових організацій 2019 року за версією Finance.ua

 

"Finance.ua" - сайт, на якому можна отримати вичерпну інформацію про фінансові послуги. Співробітники компанії займаються збором і аналізом відомостей про компанії, що кредитують громадян України.

Нещодавно був оновлений рейтинг кращих мікрофінансових організацій країни, готових надати кредит онлайн за версією Файненс.ua. Головна перевага цього рейтингу в тому, що він заснований не на популярності конкретної МФО і розмірі її активів, а на клієнтоорієнтованості. Іншими словами, основний критерій оцінки - відношення кредитора до позичальника. Таким чином, в цей рейтинг можуть потрапити не тільки старі і відомі мікрофінансові компанії, але і новачки на ринку кредитування.

Які фактори вплинули на місце в рейтингу

На місце організацій в рейтингу МФО вплинуло п'ять факторів:

1. Доступність і актуальність інформації на сайтах компаній.

2. Якість обслуговування клієнтів їх службами підтримки.

3. Кількість можливих варіантів погашення заборгованості.

4. Наявність програм лояльності.

5. Можливість оформлення позики в оффлайн режимі.

При оцінці першого фактора співробітники "Finance.ua" відвідували сайти кредитних організацій і дивилися, наскільки зрозуміло і доступно були позначені умови кредитування. Важливо, щоб МФО вказували відомості про можливі штрафи, процентні ставки, терміни позики, комісії тощо.

Оцінюючи якість обслуговування, представники компанії дзвонили в служби підтримки різних МФО та задавали їм ряд простих питань. Вони визначали, наскільки швидко була отримана відповідь і наскільки добре співробітники відповідали на поставлені запитання. Також плюсом до рейтингу було наявність чату на сайті і цілодобова робота клієнтської підтримки.

Що стосується третього пункту: чим більше варіантів погашення отриманого кредиту на карту, тим це зручніше для клієнта. Вищий бал отримали МФО, що пропонують найрізноманітніші варіанти повернути позику.

Наявність програм лояльності теж є проявом клієнтоорієнтованості. У рейтингу враховувалися програми лояльності не тільки для нових, але також і для постійних клієнтів конкретної організації.

Останній пункт є не менш істотним, ніж попередні - це можливість приїхати в офіс і отримати кредит оффлайн, підписавши паперовий договір. Так як для деяких позичальників така альтернатива є дуже важливою, співробітники "Finance.ua" вирішили включити цей критерій і додати додаткові бали мікрофінансовим організаціям, які надають не тільки онлайн, але і оффлайн позики.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг кращих мікрофінансових організацій 2019 року за версією Finance.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути