четвер, 08 липня 2021 10:00

Піролізний котел нового покоління: Котел БРІК

Піролізний котел також називають газогенераторний котел, ґрунтуючись на принципі роботи. На відміну від твердопаливних котлів класичного типу горіння, піролізні котли мають ряд істотних переваг. Відрізняються конструкцією, схемою та ефективністю спалювання твердого палива.

 

Піролізні котли мають такий принцип роботи: паливо рослинного походження не "горить" одночасно всім об'ємом, а тліє в строго визначеному прошарку, куди дозовано подається кисень. Газова суміш, яка утворюється в процесі термічного розкладання палива, направляється в другу камеру піролізного котла. Проходячи через форсунку, "зустрічає" нову порцію "вторинного" повітря. Горючі компоненти газової суміші спалахують при контакті з киснем і горять з виділенням великої кількості теплової енергії.

Піролізний котел тому і називають газогенераторний котел, що спочатку відбувається процес термічного розкладання палива - генерується газ, який потім горить вже в окремій камері.

У твердопаливних котлах класичного типу відбувається процес, в результаті якого істотна частка калорійних компонентів, не згорає, а просто видаляється через димохід в атмосферу. З цієї причини твердопаливні котли класичного типу характеризуються "ненажерливістю", вимагають частого дозавантаження і не ефективно використовують енергетичний потенціал палива, дозволяючи вуглецю разом з димовими газами нестися в атмосферу.

Піролізний котел має істотні переваги перед твердопаливними котлами класичного типу горіння. Піролізні котли:

• Високий коефіцієнт корисної дії: ККД до 91%

• Економна витрата палива

• Тривалий час горіння на одному завантаженні паливом

 

Піролізний котел нового покоління БРІК

Однак навіть серед піролізних котлів примітним є Котел нового покоління: Піролізний Котел БРІК (BRICK).

У відкритому доступі (в тому числі в YouTube) опублікована величезна кількість відео відгуків користувачів Котлів БРІК на різних об'єктах (виробничі приміщення різної площі, готельні комплекси, тепличні господарства, ферми, СТО і т.д.). Визначними є приклади роботи піролізних Котлів БРІК на різних видах палива:

• дрова (є можливість використовувати колоди довжиною до 1 метра)

• щепа й тирса (навіть волога після пилорами)

• лузга соняшника, солома, стебла льону (в брикетованому та просто сипучому вигляді),

• ДСП, MDF і відходи деревообробної та меблевої промисловості

• пелети, брикети різного типу, форми з сировини рослинного походження.

Піролізний котел БРІК має таку конструкцію, щоб з ним було легко працювати:

• Швидкий розпал (немає шиберів, заслінок) маленька порція сухого палива і автоматика сама виконує розпал котла.

• Стабільна робота в автоматичному режимі (терморегулятор контролює температуру теплоносія на подачі й повернення з системи опалення та, в залежності від різниці цих показників і динаміки їх зміни, подає сигнал на витяжний вентилятор з якою частотою обертати лопаті, регулюючи обсяг порції повітря, що в свою чергу впливає на інтенсивність горіння).

• Тривалий час горіння на одному завантаженні палива (величезна паливна камера).

Піролізний котел БРІК дозволяє високоефективно спалювати різні види палива завдяки багатоточкової подачі повітря, контрольованому процесу горіння, величезній масі розпеченого вогнетривкого матеріалу.

Високий ККД 91% досягається наявністю третьої камери (камера допалювання піролізного газу) турбулізатори розділяють ламінарні потоки гарячих газів і сприяють ефективному процесу теплообміну, терморегулятор стежить за температурою вихідних газів і не дозволяє їй перевищувати запрограмоване порогове значення.

Ефективність і надійність піролізних котлів БРІК сприяє стрімкому зростанню популярності цього опалювального обладнання по всій в Україні та набуває популярності в країнах Європи.

Зараз ви читаєте новину «Піролізний котел нового покоління: Котел БРІК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути