понеділок, 14 лютого 2022 16:54

Нові виклики для бізнесу в умовах інформатизації

  Сучасний бізнес має 2 фундаментальних виклики: оптимізація технічної складової та налагодження взаємодії з командою
Сучасний бізнес має 2 фундаментальних виклики: оптимізація технічної складової та налагодження взаємодії з командою

Масовий перехід в режим онлайн, обумовлений спалахом коронавірусу, поставив перед багатьма підприємцями цілий комплекс нових завдань. Деяким компаніям довелося модернізувати існуючу схему співпраці з клієнтами. Інші були змушені вибудовувати новий алгоритм роботи з нуля.

На думку фахівців веб-агентства "Червоний хамелеон", в якому можна замовити інтернет магазин або інший функціональний сайт, сучасний бізнес має 2 фундаментальних виклики: оптимізація технічної складової та налагодження взаємодії з командою.

Технічні виклики для сучасного бізнесу

Оскільки підприємницька діяльність все більше переходить в онлайн-простір, треба враховувати наступні фактори:

• Правильна розробка рекламної стратегії. Раніше на просування сайтів витрачалися ледь не в останню чергу. Маркетингова стратегія була побудована на вуличній рекламі, на популяризації бренду через телебачення та радіо. Зараз люди навіть з дому виходять нечасто, тому SEO-оптимізація та рекламні кампанії в інтернеті мають стати ключовим інструментом в залученні нових споживачів.

• Оптимізація функціоналу. У інтернет-магазинів з цим проблем не буде, а от платформи багатьох інших компаній доведеться допрацьовувати. Людям вже недостатньо базової інформації про послугу або продукт. Вони хочуть оформлювати замовлення, не виходячи з дому, і так само легко їх оплачувати.

• Пристосування до більших навантажень. Раніше частка онлайн-клієнтів була не такою великою. Більшість людей заходили в офлайнові торговельні точки або в офіси. Зараз майже всі потенційні споживачі працюють лише з сайтами. Платформи мають бути розраховані на великі потоки користувачів и пристосовані до швидкої взаємодії з покупцями.

• Оперативне реагування на запити. Ще кілька років тому було достатньо мати на сайті форму зворотнього зв'язку або e-mail контакти. Сучасні користувачі хочуть отримувати відповіді на свої питання максимально швидко, тому власникам веб-ресурсів без сумніву доведеться витрачатися на онлайн-помічників.

• Технічна база сайту. Зараз люди сидять в інтернеті настільки багато, що їх вже практично не здивуєш оригінальним оформленням веб-сторінки. Але щоб потенційний покупець затримувався на ресурсі, він має бути оформлений у прийнятному стилі та мати увесь необхідний функціонал. Сайти з застарілим дизайном будуть пропускатися з вірогідністю 99 %.

Технічна складова має велике значення, але не варто забувати й про наступний момент.

Робота з кадрами

Традиційна робота в офісі сформувала свої норми взаємодії з підлеглими, та сучасні реалії висувають трохи інші вимоги:

• Необхідно витрачатися на підготовку кадрів, адже персонал має ефективно працювати в режимі онлайн. Окрему увагу треба приділяти операторам для онлайн-помічників, тому що вони мають реагувати на запити швидко і вирішувати питання клієнта.

• Розробка нової корпоративної культури, що відповідає умовам віддаленої праці. Люди мають відчувати себе командою, навіть знаходячись у сотнях кілометрів одне від одного. Потрібно продумати технічне забезпечення своїх працівників, щоб їхня комунікація знаходилася на потрібному рівні.

• Нові схеми заохочень. Працівників треба стимулювати до роботи в домашніх умовах. Це може бути компенсація від фірми на утримання няні для дітей, допомога при купівлі меблів та інше.

• Контроль якості. Слідкувати за продуктивністю людини, яка знаходиться в декількох кілометрах, доволі важко. Потрібно продумувати механізми для моніторингу якості роботи всього персоналу.

В цілому, викликів сучасному бізнесу вистачає, але їх можна вважати невід'ємною частиною загальної інформатизації.

Зараз ви читаєте новину «Нові виклики для бізнесу в умовах інформатизації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути