Ексклюзиви
понеділок, 19 липня 2021 15:25

Класи зносостійкості лінолеуму

Лінолеум застосовується в приміщеннях різних напрямків. Придбати лінолеум можна в магазині "100 метрів" для квартири, дачі, для будинку, офісних, громадських і навіть виробничих приміщень. Наші продавці точно підберуть необхідний клас лінолеуму під Ваше приміщення.

Купуючи матеріал для конкретних цілей, важливо враховувати не тільки стиль оформлення, колірну гамму. Найважливішими критеріями, що впливають на період експлуатації матеріалу, є ступінь стирання і клас навантаження.

Які бувають види лінолеуму по класах

Класифікація лінолеуму визначається згідно з системою EN 685. Залежно від властивостей, кожному підлоговому покриттю присвоюється індекс, що складається з двох цифр. Що означає кожна з них? Перша вказує на тип приміщень, в яких може стелитися конкретний матеріал, а друга позначає ступінь допустимого навантаження на підлогу.

Який клас краще? Всі види матеріалу мають свої особливості. Наприклад, на кухню виробники рекомендують вибирати матеріал 23 класу або напівкомерційний 31-32 класів. Чи є сенс стелити в приміщенні більш дорогі варіанти, ціна на які вище? У свою чергу, більш дешеві класи виробів не здатні витримати навантаження, яке спостерігається в таких приміщеннях.

 

21-23 клас для квартир і приватного використання

У цю групу лінолеумних покриттів входять вироби, призначені для використання в житлових приміщеннях, включаючи будинки, квартири, дачі:

• 21-Економ матеріал застосовується в приміщеннях з короткочасною експлуатацією або малим навантаженням на підлогу. У перелік кімнат входять спальні, комори в приватних будинках і квартирах, домашні бібліотеки.
• 22-Гетерогенний матеріал експлуатується в кімнатах з помірною інтенсивністю використання. До приміщень відносяться передпокої, вітальні, кімнати для дітей.
• 23-Лінолеум tarkett преміум підходить для кімнат з високим навантаженням на підлогу, які знаходяться в житлових будівлях. Це можуть бути коридор, передпокій. Підходить таке покриття і для кухні.

  Які бувають види лінолеуму по класах
Які бувають види лінолеуму по класах

31-34 клас для службових та офісних приміщень

Класи застосування цієї групи мають комерційне і напівкомерційне призначення. Лінолеум призначений для офісних кабінетів, шкільних коридорів, дитячих садків, медичних установ та інших будівель із середнім рівнем прохідності:

• 31-Матеріал стелиться в кабінетах, конференц-залах, номерах в готелях та інших кімнатах з низьким ступенем експлуатації.
• 32-клас стирання і міцності дозволяє використовувати лінолеум в класних кімнатах, бутиках, примірочних, офісних кімнатах з невеликою кількістю співробітників і малорухливими видами діяльності.
• 33-комерційний лінолеум таркет застосовується в магазинах, школах і коридорах різних установ з високим рівнем прохідності.
• 34-найміцніший матеріал з даної групи призначений для приміщень з постійною високою інтенсивністю експлуатації, до яких відносяться торгові центри, касові зали, приміщення багатоцільової експлуатації, аеропорти, вокзали.

  Які бувають види лінолеуму по класах
Які бувають види лінолеуму по класах

41-43 клас лінолеуму для виробництв

У дану групу входять найміцніші матеріали, які застосовуються для виробництв, складів та інших приміщень з високим ступенем навантаження на підлогове покриття.

Зараз ви читаєте новину «Класи зносостійкості лінолеуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути