вівторок, 11 лютого 2020 10:24

Як жити смарт в один клік: АЛЛО граючи вирішує побутові проблеми

Сучасний світ став настільки стрімко змінюватися, що споживачі просто не встигають стежити за появою величезної кількості нових типів гаджетів найрізноманітнішого призначення. Всі вони створені з простий метою — зробити наше життя трішки комфортнішим. Але їх стало настільки багато, що нові гаджети стали з'являтися на полицях магазинів щодня у прямому розумінні цього слова. І устежити за всіма новими технологіями і останніми тенденціями в розвитку електроніки для звичайної людини стало просто неможливо. Саме усвідомлення цього факту і спонукало компанію Алло створити сторінку-помічник, на якій, завдяки звичайним життєвим прикладам, запропоновані варіанти рішень різних побутових і рутинних завдань за допомогою сучасної смарт-техніки.

  Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%
Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%

Діджитал-версія рекламної концепції "Живи смарт" створена у вигляді інтерактивної сторінки, з допомогою якої українці зможуть отримати відповіді на найпопулярніші питання. Наприклад, "Яка техніка допоможе впоратися з шерстю домашнього улюбленця"; "Який гаджет допоможе стежити за здоров'ям своїх зубів" або "Як досягти ефективного результату на тренуванні в спортивному залі".

Сторінка демонструє справжню революцію на ринку інтернет-продажів, пропонуючи не просто конкретні товари, а вирішення реальних проблем покупців. Замість каталога електроніки — всього 8 тематичних розділів по кілька товарів у кожному. Засіб навігації — повідомлення віртуальних персонажів у месенджерах, супроводжуваних стікерами з мемасиками.

В результаті взаємодії з чатом, користувачеві показується вирішення вибраної проблеми за допомогою сучасного смарт-гаджета.

  Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%
Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%

У результаті два десятки популярних товарів демонструються звичним і зрозумілим для всіх способом — немов листування в месенджері з мамою, коханою чи друзякою Яриком, який обіцяє здивувати сусідів своїм репчиком (так, наприклад, пропонується потужна портативна колонка). Таким чином користувач дізнається, навіщо йому в домі розумна розетка (це вирішення популярної проблеми невимкненої праски) або квадрокоптер (коханій набридли приземлені ракурси для знімків в її інстаграмі). А нова форма подачі інформації перетворює навігацію інтернет-магазином у справжню пригоду світом ультрасучасних технологій, що роблять наше життя цікавішим завдяки різним розумним штукам, відсуваючи побутові проблеми ("ти забрав дитину зі школи?") на задній план. Для вирішення проблем досить просто тицьнути пальцем в екран смартфона.

"Ми не чекаємо отримувати від цієї сторінки миттєву комерційну вигоду, а скоріше хочемо розповісти звичною мовою про користь і актуальність сучасних розумних гаджетів і в результаті надихнути наших клієнтів. Ми прекрасно розуміємо, що багато нових товарів досить складні для розуміння і освоєння, тому ми вибрали релевантний стиль розповіді у вигляді чат-бота, який вирішує конкретні побутові проблеми", - говорить маркетинг-директор групи компаній "Алло" Артур Матковський.

  Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%
Продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%

Такий інноваційний підхід у продажах в буквальному розумінні слова "олюднив" підхід до вибору товару. Нова ідея "АЛЛО" переосмислила customer journey: тепер споживачу допомагають з вибором віртуальні коучі/гуру, демонструючи вирішення простих побутових проблем за допомогою сучасної електроніки. Цьому сприяють сучасні діджитал-інструменти: чат-інтерфейс і елементи гейміфікації.

Метою рекламної кампанії "Живи смарт" було збільшення об'єму продажів смарт-техніки на 15% і збільшення конверсії на сайті на 10%. Для цього всі комунікації сфокусувалися на діджитал-каналах. І результати перевершили очікування: продажі смарт-техніки виросли в 2019 році на 24%, що в три рази вище за зростання ринку! Найбільше зростання продемонстрували розумні зубні щітки — їх продажі виросли на 122%. На 41% виросли продажі дронів, на 33% — TWS-навушники, на 25% — розумні пилососи, на 18% — розумні чайники і на 5% - гаджети, котрі носять: розумні годинники і фітнес-браслети.

У світі, що постійно змінюється, де за кожну хвилину нашого часу і уваги вишиковується черга охочих заволодіти ними тим чи іншим способом, споживачі не встигають стежити за стрімким розвитком технологій і появою нових класів розумних пристроїв, здатних зробити життя комфортнішим. І новий формат роботи з покупцями, створений "АЛЛО", дає нам саме таке вирішення побутових проблем за допомогою сучасної розумної техніки. Жити в стилі смарт — нескладно, тепер для того, щоб стати частиною сучасного світу і зробити своє життя комфортнішим, досить одного простого дотику до екрану смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Як жити смарт в один клік: АЛЛО граючи вирішує побутові проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути