Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 12:52

Гіпохлорит натрію – сучасний засіб для дезінфекції води

  Гіпохлорит натрію був відкритий більше 100 років тому та входить до сотні найбільш важливих речовин в світі
Гіпохлорит натрію був відкритий більше 100 років тому та входить до сотні найбільш важливих речовин в світі

У кожного власника басейну регулярно виникає потреба очищати воду в басейні. Чиста та прозора вода забезпечує приємне та не шкідливе для здоров'я купання. Найпопулярніші хімічні дезінфектанти для очищення води – це хлор, активний кисень та гіпохлорит натрію.

Хлор

Хлор – це речовина, яка швидко та ефективно дезінфікує воду. Застосування хлору широко поширене в промисловості та побуті. Хлоркою очищають різні поверхні та відбілюють тканини. Популярність препаратів на основі хлору пояснюється його ціновою доступністю та високою ефективністю. Однак хлор має недолік – різкий запах. Крім того, ця речовина є досить токсичною та може викликати алергію у людей з підвищеною чутливістю шкіри.

Активний кисень

Вдалою альтернативою хлору є активний кисень. Засоби на основі активного кисню застосовуються для бесхлорной дезінфекції. Активний кисень ефективно очищає воду, при цьому не має запаху, не є токсичним та не викликає алергічних реакцій. Тому засоби на основі активного кисню широко застосовуються для знезараження води в дитячих басейнах або в басейнах, де використання хлору небажано. Недоліками активного кисню можна назвати його більш короткий термін дії та вищу ціну порівняно з хлором.

Гіпохлорит натрію

Гіпохлорит натрію – це натрієва сіль хлорнуватистої кислоти. До складу цього з'єднання також входить активний хлор.

Гіпохлорит натрію був відкритий більше 100 років тому та входить до сотні найбільш важливих речовин в світі.

Речовина є відомою своїми високими знезаражувальними властивостями, тому широко застосовується для дезінфекції води. Препарати на основі гіпохлориту натрію не поступаються у своїй ефективності та тривалості впливу хлору. При цьому гіпохлорит натрію має важливу перевагу – є менш токсичним, ніж хлор, та безпечним у використанні.

Переваги гіпохлориту натрію AquaDoctor C-15L

Для ефективного знезараження води обирайте дезінфектанти перевірених та надійних виробників, зокрема Aquadoctor. Хімічний препарат цього бренду AquaDoctor C-15L має важливі переваги:

● Економічність використання. Завдяки малій витраті препарату ви економите бюджет.

● Висока ефективність. Дезінфектант швидко та якісно очищає воду в басейні, робить її чистою та прозорою. Крім цього, засіб покращує ефект роботи системи фільтрації.

● Безпечність. AquaDoctor C-15L – це сертифікований препарат, який не містить фосфатів, тому є безпечним у використанні.

● Універсальність. Гіпохлорит натрію від Aquadoctor застосовується в воді будь-якої жорсткості та підходить всім видам басейнів.

Рекомендації щодо використання гіпохлориту натрію

Перед застосуванням препарату вимірюйте кислотно-лужний баланс води за допомогою тестерів. Норма pH повинна бути в межах 7.2–7.4. У разі необхідності змінюйте цей показник за допомогою спеціальних засобів для підвищення та зниження кислотно-лужного балансу води.

Після застосування засобу увімкніть фільтрацію на 8 годин. Не користуйтесь басейном протягом 12 годин після дезінфекції.

Дотримуйтесь дозувань препарату. Пам'ятайте, що дозування гіпохлориту натрію для первинної та регулярної обробки води відрізняються. Тому для ефективного впливу засобу на водне середовище дотримуйтесь інструкції.

Зберігайте дезінфектант в щільно закритій упаковці. Це запобігає вивітрюванню активної діючої речовини.

Знезараження води якісними хімічними препаратами економить бюджет та забезпечує чисту та прозору воду в басейні протягом тривалого часу.

Зараз ви читаєте новину «Гіпохлорит натрію – сучасний засіб для дезінфекції води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути