пʼятниця, 09 серпня 2019 14:41

Дитяча безпека в таксі

Дитяча безпека в таксі
Таксі "Бонд" має опцію "Таксі з дитячим автокріслом"

Для всіх батьків безпека дитини - найважливіший пріоритет. У власних авто ми зазвичай користуємося автолюльками, кріслами та бустерами. Але наступає момент, коли треба скористатися послугами таксі, а брати своє автокрісло в дорогу не найзручніший варіант. Ми вирішили дізнатися, як з цим справи в Києві.

Перевіривши наявність такої опції у столичних службах, можемо поділитися гарною новиною. На початку липня Таксі Бонд почали приймати замовлення на авто з дитячими кріслами. У цієї служби є зручний додаток, який можна завантажити на мобільний телефон. Додаток має масу різних опцій, і його періодично вдосконалюють, прислухаючись до думки користувачів. Замовлення пасажири можуть робити як через цей додаток, так і по телефону. Однак замовити таксі з автокріслом поки що можливо лише через операторів служби по телефону. Також рекомендують робити такі замовлення завчасно (в ідеалі - за добу), щоб бути впевненими у подачі авто. Вартість опції - плюс сімдесят гривень до тарифу. Це, звичайно, значно дешевше за існуючі сервіси, що спеціалізуються суто на перевезеннях в автомобілях з дитячими кріслами.

Таксі Бонд працює в Києві та Одесі. Опція "Таксі з дитячим автокріслом" наразі доступна лише в Києві. Це експеримент, до якого працівники Таксі Бонд йшли довго, адже організувати процес не так легко, як здається на перший погляд. Ми поспілкувалися з директором і дізналися, в чому були основні складності введення автокрісел.

Зазвичай, коли людина викликає авто, вона розраховує на місця для чотирьох пасажирів та порожній багажник для валіз. Тому ні встановити крісла стаціонарно в автомобілі, ні покласти їх в багажник було неможливо. Зараз працівники Таксі Бонд придумали діючу схему, яка вдовольнить потреби і тих, хто їде в аеропорт чи на вокзал, і тих, хто подорожує містом з дітками. До речі, доплата за два крісла в одному авто залишається такою ж, не подвоюється, адже не залежить від кількості крісел.

Метою Таксі Бонд є забезпечення всіх автомобілів дитячими кріслами, тому що вони піклуються про безпеку своїх пасажирів. Також вони були б раді, якби це затвердили на законодавчому рівні.

Близько 20% машин у Таксі Бонд мають бустери, які вони охоче пропонують пасажирам зі старшими дітками. Нам розповіли, що часто постійні пасажири відправляють діток на таксі до школи та на гуртки і слідкують за маршрутом через свої смартфони. Оскільки оплата знімається з карти одного з батьків, дитині не треба мати справи з грошима та розрахунками.

Обираючи службу таксі, орієнтуйтеся не на ціну, а на рівень безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Дитяча безпека в таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути