вівторок, 22 червня 2021 15:06

Як зробити просту клумбу для квітів?

Власники великих заміських будинків або дачних ділянок мріють про те, щоб організувати красиву й оригінальну територію, використовуючи велику кількість квітів або різних аксесуарів. Комбінування різних варіантів вважається більш ніж вдалим рішенням, особливо з огляду на красу кожного окремо взятої квітки або куща.

  Помічником для будь-якого флориста стане інтернет-магазин "FLORIUM.UA"
Помічником для будь-якого флориста стане інтернет-магазин "FLORIUM.UA"

Але при підборі потрібно враховувати як власний бюджет, так і вибір рослин. Заздалегідь слід все спроектувати і підготувати схему висадки. Тільки після цього рекомендується купити квіти для клумби з урахуванням особистих побажань і зайнятися оформленням. У цій справі помічниками будуть поради від досвідчених флористів.

Однорічні квіти

Кожна рослина має різні форми життя і цей момент потрібно враховувати. Є однорічні квіти і щороку їх необхідно заново садити, підтримуючи компоновку і композицію клумби. Також є дворічні квіти і багаторічні, тому раціональний вибір кольорів – це основа красивої клумби.

Професійні флористи рекомендують використовувати наступний набір однорічних рослин:

• мак;
• наструція;
• волошка;
• жоржини;
• матіола;
• чорнобривці і багато іншого.

Оптимальний час посадки – середина травня. Уже в кінці літа квіти виростуть, і будуть радувати своїх господарів. Тільки в другій половині літа гарантується максимальна декоративність однорічних рослин.

Планування і організація клумби

Ні для кого не секрет, що квіти рухаються головками за сонцем. Якщо сонце падає з північної частини, відповідно квіти по більшій мірі будуть відвернуті від людини. Рекомендується використовувати такі квіти, що не будуть явно повертатися до сонця. До них потрібно віднести іриси, люпин, дельфініум і інші.

Під час посіву необхідно залишати відстань між різними групами і категоріями рослин. Це гарантує нормальні умови для зростання і подальшого розвитку. Можливо, в червні клумба буде виглядати порожньою, але зате в кінці літа, коли всі квіти будуть розпускатися, від клумби буде не відірватися.

Де купити саджанці та насіння?

Помічником для будь-якого флориста стане інтернет-магазин "FLORIUM.UA", де є велика кількість пропозицій, розділених на категорії. Картки товарів доповнюються докладним описом і характеристиками. Є також актуальні ціни, а додаткову інформацію завжди можна дізнатися від консультантів і співробітників магазину. Доставка здійснюється відомими транспортними компаніями.

Оплата допускається за фактом доставки або безготівковим розрахунком на картку банку. Крім того асортимент товарів доповнений різними інструментами і аксесуарами.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити просту клумбу для квітів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути